Μέχρι αρχές Ιουνίου οι πληρωμές για το ποιοτικό πριμ στα αιγοπρόβατα και των υπολοίπων της εξισωτικής

Share Button

gidiaΠροσπάθεια ώστε μέχρι τις αρχές Ιουνίου να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των κτηνοτρόφων που αφορούν το ποιοτικό πριμ στα αιγοπρόβατα (άρθρο 68) και τα υπόλοιπα προηγουμένων ετών της εξισωτικής αποζημίωσης, καταβάλει σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι κτηνοτρόφοι μέλη της ΠΕΚ που σήμερα, 26/5, είχαν προγραμματίσει διαμαρτυρία στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στο ΥπΑΑΤ ανέβαλαν την κινητοποίηση τους έως την Παρασκευή, 29 Μαΐου αφού όπως τους ενημέρωσε η διοίκηση του Οργανισμού θέλει να είναι προετοιμασμένη ώστε να τους δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Εν τω μεταξύ ο δρόμος ώστε να καταβληθεί το ποιοτικό πριμ του Άρθρου 68 στους αιγοπροβατοτρόφους φαίνεται ότι «άνοιξε» μετά την ανακοίνωση του από το ΥπΑΑΤ με την οποία καθορίστηκαν στα 3 ευρώ ανά ζώο η πρόσθετη ενίσχυση, στα 4 ευρώ το ζώο η συμπληρωματική και στα 4 ευρώ για τους μετακινούμενους. Ειδικότερα, το ύψος της πρόσθετης ενίσχυσης καθορίστηκε ως εξής:

α) 3 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο, για τους δικαιούχους της πρόσθετης ενίσχυσης

β) 4 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο, για τους δικαιούχους της συμπληρωματικής πρόσθετης ενίσχυσης

γ) 4 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο, για τους δικαιούχους μετακινούμενους αιγοπροβατοτρόφους.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εντός της εβδομάδας που διανύουμε, πρόκειται να καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις ύψους 25,5 εκατ. ευρώ (25 εκατ. ευρώ για φυτική παραγωγή και 400.000 ευρώ για ζωικό κεφάλαιο). Επιπλέον με περίπου πέντε ημέρες καθυστέρηση πιστώθηκαν τελικά την Παρασκευή 22 Μαΐου οι λογαριασμοί των δικαιούχων της πρόωρης συνταξιοδότησης Απριλίου. Ειδικότερα με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε χθες γνωστό ότι με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από το Εθνικό πλαίσιο ελέγχων, στάλθηκαν προς πληρωμή στην αρμόδια τράπεζα Πειραιώς, συνολικά 32.216 δικαιούχοι Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το συνολικό ποσό αγγίζει τα 6.293.305,09 Ευρώ, που αφορούν υποχρεώσεις μηνός Απριλίου 2015.

ΠΗΓΗ: www.agrotypos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *