Μέθοδοι άλλων εποχών

Share Button
2021.
Στο λιμάνι εσωτερικού Ηγουμενίτσας ο Δήμαρχος διοργανώνει κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης .
Σαν υπεύθυνος Δημοτικός υπάλληλος, εναγωνίως αναζητώ στο χώρο ρευματοδότη (πρίζα) προκειμένου να θέσω σε λειτουργία την ηχητική εγκατάσταση.
Βρίσκομαι σε μια πρωτοφανή κατάσταση:
5-6 ιδιωτικά εκδοτήρια εισιτηρίων που βρίσκονται στο χώρο, με διάφορα προσχήματα , αρνούνται να μου δώσουν ρεύμα.
Απευθύνομαι στο παρακείμενο χώρο του Λιμεναρχείου όπου τους ζητώ να πάρω ρεύμα.
Ανάμεσα, από τα 10 περίπου άτομα που ήταν στο χώρο ακούστηκε ένα ναι και αφού έδωσα τη πρίζα από το παράθυρο με ηλεκτροδότησαν.
Μετά από λίγα λεπτά διαπίστωσα ότι δεν είχα ρεύμα στην ηχητική εγκατάσταση και αναζητώντας τη λύση του προβλήματος κάποιοι λιμενικοί με ΄΄ ιδιαίτερο τρόπο ΄΄ μου είπαν επί λέξει «τι λες τώρα ; πως θα σου δώσουμε ρεύμα; αυτό είναι παράνομο!»
Αναζητώντας την άκρη του καλωδίου το βρήκα βγαλμένο από τη πρίζα , αφημένο έξω από το παράθυρο (φωτο) .
Γνώριζα μέχρι σήμερα ότι η συνεργασία δύο Δημόσιων φορέων (Δήμος, Λιμενικό) δεν είναι Ποινικό αδίκημα, γνώριζα όμως επίσης ότι η διακοπή παροχής ρεύματος σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι μέθοδοι αυταρχικών και απολυταρχικών καθεστώτων.
Εκείνη τη στιγμή ήμουν βέβαιος ότι ήταν ΄΄δάκτυλος΄΄ του ΟΛΗΓ!
Ο φορέας που αυτή την εποχή φέρεται να είναι αντίθετος στα συμφέροντα του Δήμου και παράλληλα αρωγός και οικονομικός υποστηρικτής του Λιμενικού Σώματος είχε φροντίσει να σαμποτάρει την εκδήλωση και να μην έχουμε ρεύμα για τις δραστηριότητές μας.
Μετά από 4-5 τηλεφωνήματα και εμπλοκή ΄΄ ανωτέρων ΄΄ η ρευματοδότηση αποκαταστάθηκε.
Όπως έμαθα όμως αργότερα η διακοπή ρεύματος ήταν ευθύνη καθαρά των Λιμενικών Οργάνων
Η ενέργειά τους αυτή μου επιβεβαίωσε, για μια ακόμα φορά, την ευθυνοφοβία, την ατολμία, την αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό, τη μη σωστή κρίση της κατάστασης και τις λανθασμένες αποφάσεις Κρατικών Υπαλλήλων που καλούνται να εφαρμόζουν την έννομη τάξη.
Η λάθος κρίση έγκειται στο ότι, όποιος πήρε την απόφαση να βγάλει τη πρίζα δεν είχε τη δυνατότητα συνείδησης ότι εκείνη τη στιγμή συνεργάζεται με ένα άλλο κρατικό φορέα ( Δήμος Ηγουμενίτσας).
Ευθυνοφοβία επειδή φοβήθηκε ότι οι ανώτεροί του θα τον έλεγχαν για την ενέργειά του και δεν είχε το σθένος να αναλάβει την ευθύνη.
Αυθαιρεσία και ατολμία για τη κίνηση να βγάλει το ρεύμα χωρίς να έχει το θάρρος να με ενημερώσει για την ενέργειά του και το λόγο που έγινε.
Αυτές, οι παράλογες και προκλητικές ιδιότητες των οργάνων της τάξης είναι υπεύθυνες που πολύ συχνά Πολίτες κατηγορούνται για εξύβριση , αντίσταση και απείθεια κλπ. Στη κυριολεξία ‘’ τους βγάζουν από τα ρούχα τους ’’ αλλά που να βρεις το δίκιο σου;
Ηθικό δίδαγμα: Ποτέ δεν είναι αυτό που φαίνεται! ( Δεν ήταν ΄΄ δάκτυλος ΄΄ του ΟΛΗΓ ΄΄ )
Χαλμαντζής Ευάγγελος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *