Μια ακόμα Δράση με ποιότητα και ουσιαστικό αποτέλεσμα από την « EKATH»

Share Button

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση συμμετείχα τα τελευταία χρόνια, ως εκπαιδευτής και συνδιοργανωτής σε κάποια από τα διακρατικά προγράμματα που σχεδιάζει και υποβάλλει με αντίστοιχους εταίρους του εξωτερικού, κυρίως μέσω ERASMUS+ για εκπαίδευση ενηλίκων, ο Εκπαιδευτικός –Συμβουλευτικός οργανισμός «ΕΚΑΤΗ» στην Ηγουμενίτσα.
Πριν λίγες μέρες, από 6-11 Φεβρουαρίου 2023, συμμετείχα ως Εκπαιδευτής στο 2ο workshop του προγράμματος Erasmus+ «Making our schools a better place » στην Foggia της Ιταλίας.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης δύο εκπαιδευτές και δώδεκα ενήλικες εκπαιδευόμενοι από κάθε εταίρο του προγράμματος, ήτοι CPIA 1 FOGGIA ,ITALY , CPPA ALTS DE MERCAT, ILLIRIA SPAIN και φυσικά ΕΚΑΤI , IGOUMENITSA .
Κατά την υλοποίηση, όπως είχε προγραμματιστεί, δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση συμμετοχής της γυναίκας στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στο ρόλο της εκπαίδευσης, της συμβουλευτικής και του πολιτισμού στην κατεύθυνση αυτή
Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες από τις τρείς χώρες να συνδημιουργήσουν, να πληροφορηθούν για καλές πρακτικές που εφαρμόζονται από κάθε οργανισμό και να επισκεφτούν χώρους εκπαίδευσης και πολιτισμού. Σημαντικές ήταν επίσης οι κοινές δραστηριότητες στην ενότητα, ο «ρόλος της γυναίκας διαχρονικά», η ανάγνωση ποιημάτων στις τρεις γλώσσες, η μουσική και ο χορός και το ανέβασμα από κοινού αποσπάσματος από τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη το οποίο ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία για όλους.
Αυξημένη αξία προσέδωσε στην όλη διοργάνωση, μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της κας Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση, Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, στο οποίο τονίζονταν εμφαντικά η δύναμη, η ικανότητα και η θέληση των γυναικών να τα καταφέρνουν εξίσου καλά στον οικογενειακό, στον επαγγελματικό, αλλά και στον κοινωνικό τομέα.
Θα ήθελα να τονίσω για μια ακόμα φορά το υψηλό επίπεδο του στελεχιακού δυναμικού του Κ.Δ.Β.Μ. ΕΚΑΤΗ , που δημιουργεί πρωτοποριακά προγράμματα και εκδηλώσεις έξω από τις συμβατικές υποχρεώσεις
Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται, στην Ειρήνη Μπούση, εθελόντρια, επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος από πλευράς ΕΚΑΤΗ, για την καθοριστική συμβολή στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος.
Αξίζουν τέλος συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας μας για την ατομική και συλλογική δουλειά, που έφερε τελικά αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους διοργανωτές Ιταλούς και την Ισπανική αποστολή για την αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία μας αυτές τις μέρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *