Με μία δράση αφιερωμένη στην πόλη της Ηγουμενίτσας συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Share Button
Με μία δράση αφιερωμένη στην πόλη της Ηγουμενίτσας συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στον φετινό διαδικτυακό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (25-27 Σεπτεμβρίου 2020) με τον γενικό τίτλο: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση: η δια βίου μάθηση».
Ο συνοπτικός οδηγός “ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Ανακαλύπτω την πόλη μου” σε μορφή flipbook δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να ανακαλύψει την ιστορία της πόλης μέσα από μία περιήγηση σε επιλεγμένα σημεία, μνημεία και χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ολόκληρες γειτονιές ή μεμονωμένα κτήρια που λειτουργούν ως τοπόσημα για την ιστορία της πόλης και τους κατοίκους της.
Η Ηγουμενίτσα άλλοτε. Εικόνες της πόλης με το λιμάνι, τους δρόμους, τις παλιές γειτονιές, αλλά και των ανθρώπων της μέσα από αρχειακό υλικό, τον φακό επώνυμων φωτογράφων, αλλά και αναμνηστικές φωτογραφίες κατοίκων, που θέλησαν να απαθανατίσουν τις “θεατές” και “αθέατες” στιγμές τους πάνω σε ασπρόμαυρο φόντο.
Για πρόσβαση στο flipbook πατήστε https://online.pubhtml5.com/jxzw/pjzd/index.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.