Μία μαγική βραδιά σπονδή στην ποίηση-μουσική

Share Button

Η πολιτιστική ομάδα ‘’ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΑΞΗ ‘’ σε συνεργασία με φίλους από τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ, την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ, και σε ένα χώρο, καταξιωμένο πλέον, ως χώρος διακίνησης ελεύθερων ιδεών στον τομέα της Τέχνης, δηλ. στο γνωστό ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ, κατέθεσε τα πολιτιστικά της διαπιστευτήρια…

Οργάνωσε και παρουσίασε, μία όσο το δυνατόν προσεγμένη και με υψηλά στάνταρντ ποιότητας, εκδήλωση- – παράσταση στον τομέα της ΠΟΙΗΣΗΣ και της ΜΟΥΣΙΚΗΣ.
Η εκδήλωση – παράσταση περιελάμβανε γενικές πληροφορίες και απόψεις για την γέννηση της ΠΟΙΗΣΗΣ και της ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Επίσης περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων με ιδιαίτερη εκφορά λόγου, ποιημάτων (5) ΠΟΙΗΤΩΝ με καταγωγή από την ΉΠΕΙΡΟ, δηλ. των ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΑΝΑ, ΑΛΚΗ ΑΛΚΑΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΡΚΑΔΗ και της ΓΙΑΝΝΑΣ ΚΟΥΛΑ.
Επίσης στον τομέα της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ακούστηκαν (8) υπέροχες οργανικές μουσικές συνθέσεις του ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΛΑ, στο πνεύμα των ποιημάτων των παραπάνω ποιητών, καθώς και (2) τραγούδια, συνθέσεις του ιδίου, πάνω σε ποίηση της ΓΙΑΝΝΑΣ ΚΟΥΛΑ, με τις φωνές της ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΤΖΟΒΑΡΑ και του ΩΡΙΩΝΑ ΝΤΑΛΛΑ.
Επί σκηνής οι μουσικοί : η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΕΖΕΒΕΓΚΗ στο φλάουτο, ο ΝΙΚΟΣ ΝΟΤΙΔΗΣ στο ακορντεόν, και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΛΑΣ στην κλασσική κιθάρα.
Στην απαγγελία ποιημάτων : η ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΛΛΙΑ, η ΧΑΡΑ ΔΗΜΟΥ, η ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ, η ΓΙΑΝΝΑ ΚΟΥΛΑ, και ο ΑΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ.

Στο σημείο αυτό πρέπει ν ʹαναφέρουμε ότι η παρουσία, απαγγελία και η εν γένει συμμετοχή στην εκδήλωση – παράσταση της ποιήτριας και θεατρολόγου ΓΙΑΝΝΑΣ ΚΟΥΛΑ, είχε για εμάς ιδιαίτερη χαρά και τιμή.

Η πολιτιστική ‘’ συνομιλία ‘’ μεταξύ των συντελεστών της εκδήλωσης και του κοινού, υπήρξε αμφίδρομη και απολύτως εποικοδομητική, ‘’συνταξιδιώτες ‘’ στο ίδιο όχημα, αυτό της Τέχνης…

Ένα κοινό από μύστες των Τεχνών, αφού ήταν έντονη η παρουσία στο χώρο της εκδήλωσης, ΠΟΙΗΤΩΝ, ΜΟΥΣΙΚΩΝ, ανθρώπων του ΘΕΑΤΡΟΥ, πανεπιστημιακών λειτουργών, και γενικά ανθρώπων που πιστεύουν στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ σε όλες του τις εκφάνσεις, και στην εν γένει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ του ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ…

Ήταν μια ,πραγματικά, μαγική βραδιά για όλους μας.
Συνεχίζουμε…

ΑΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ

1 response on Μία μαγική βραδιά σπονδή στην ποίηση-μουσική

  1. Εύγε σας Άλκη.

    Σε αλλη σύναξη να συμπεριληφυούν οι ποιητές μας Εξαρχος – Βαλάντης – Σταυρούλα Δημητρίου – Σ. Δημητρίου – Γιάννης Σάρρας – Κ. Μιχαηλίδης.

    Μιχαήλ Νταής Ε.
    Δικηγόρος Αθηνών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *