Μια νέα αρχή στον τουρισμό

Share Button

του Χρήστου Ζήγου*

Αγαπητοί συνάδελφοι Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Εύχομαι να έρθει η Ανάσταση και στον τουρισμό , να κάνουμε μια νέα αρχή όπως όταν ξεκινήσαμε ο καθένας μας την επιχείρηση του από το μηδέν .Ξεχάστε τις δυο πολύ καλές χρονιές του 2018 και το 2019 .Ο κορονοίος έχει αλλάξει τα δεδομένα στον τουρισμό , όπως ήταν το 2020 ‘έτσι και το 2021 θα είναι μια δύσκολη χρονιά .

Να έχετε υπόψιν σας τα παρακάτω :

1) Οι ξένοι τουρίστες θα είναι πολλοί λιγότεροι

2) Τα χρήματα που θα δαπανήσουν για διακοπές θα είναι λιγότερα ( λόγω μείωσης του εισοδήματος τους)

3) Οι μέρες διακοπών θα είναι λιγότερες

4) Λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων οι μετακινήσεις και τα ταξίδια θα είναι περιορισμένα

5) Για τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να προσαρμόσετε προς τα κάτω τις τιμές σας με ειδικά πακέτα προσφορών και εκπτώσεων

6) Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος

7) Να έχετε πάντοτε στο νου σας ότι η σωστή υποδοχή με ευγένεια , χαμόγελο και σχολαστική καθαριότητα δεν κοστίζουν αλλά αξίζουν .

8) Να μιλάτε με τον πελάτη να αποκτάει οικειότητα και να του προτείνετε εξορμήσεις και ξεναγήσεις στην Ήπειρο που είναι ένας ευλογημένος τόπος για διακοπές και τις 4 εποχές για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια .

9) Όχι πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των συναδέλφων , η πλειοψηφία των επιχειρήσεων μας είναι μικρές οικογενειακές και έχουν ανάγκη από συναδελφικό πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας .

10) Να στοχεύετε την προβολή σας στους εν δυνάμει πελάτες σας , άλλοι πελάτες ενδιαφέρονται για διακοπές σε παραλιακά μέρη άλλοι στα ορεινά και άλλοι στις μεγάλες πόλης

11) Κυρίως σε ποια κοινωνικοοικονομικά στρώματα του πληθυσμού απευθύνεται η επιχείρησης σας, ποιες απαιτήσεις και ανέσεις καλύπτει .

12) Επειδή φέτος οι ξένοι τουρίστες θα είναι λίγοι στοχεύστε στον ελληνικό τουρισμό , στα 3 προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και στους Έλληνες μετανάστες οι οποίοι κάνουν πολυήμερες διακοπές

13) Οι τουρίστες φέτος λόγω covid 19 θα αποφύγουν τις πολυσύχναστες περιοχές και τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και θα προτιμήσουν π.χ. ένα μικρό χωριό ή ένα μικρό νησί σε ένα οικογενειακό ξενώνα ή σε ένα επιπλωμένο διαμέρισμα ή σε μια μονοκατοικία

14) Σε πλεονεκτική θέση βρίσκονται οι τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν γνώσεις πληροφορικής και μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία αιχμής για την διαρκή και στοχευμένη προβολή της επιχείρησης τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις κρατήσεις τους από το διαδίκτυο από ένα πετυχημένο Site της επιχείρησης τους και από τις εταιρείες ηλεκτρονικών κρατήσεων .

15) Οι συνάδελφοι που εισέπραξαν τις κρατικές ενισχύσεις λόγω covid 19 και την οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας και τα αξιοποίησαν για την βελτίωση της επιχείρησης τους ξεκινούν από πλεονεκτική αρχή.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις επλήγησαν περισσότερο από άλλους κλάδους και οι ενισχύσεις λόγω Covid 19 ήταν μικρές αν τις συγκρίνεις με τις ενισχύσεις των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που ήταν διπλάσιες .

Κλείνοντας να ευχηθώ στους συναδέλφους όλης της Ηπείρου Υγεία και Καλές δουλειές , σας συνιστώ να εφαρμόσετε πιστά τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τη δική σας ασφάλεια και των πελατών σας .

Τέλος να τους ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκαναν με την ψήφο τους επί μια εικοσαετία να τους εκπροσωπώ στα ΔΣ των Συλλόγων , ΟΜΟΠΣΟΝΔΙΑΣ , Συνομοσπονδίας και στο τουριστικό τμήμα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας , αφιερώνοντας όλον τον ελεύθερο χρόνο μου στα τουριστικά δρώμενα της Ηπείρου βάζοντας και εγώ ένα λιθαράκι στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας .

Ηγουμενίτσα 05/05/2021

Για επικοινωνία είμαι στη διάθεση σας :

Κιν: 6932029995 e-mail : [email protected] www.holiday-zigos.gr

*Ο κ.Χρήστος Ζήγος είναι ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ. « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *