Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Share Button

astunomiaΜε σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Μάιο.

Συνελήφθησαν συνολικά (1040) άτομα και ειδικότερα:

* Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -809- (εκ των οποίων -10- διακινητές)

* Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης: -10-

* Για ληστεία: -4-

* Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -30-

* Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -3-

* Για κλοπές – διαρρήξεις: -32-

* Για πλαστογραφίες: -9-

* Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -13-

* Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -2-

* Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-33-

* Για καταδιωκτικά έγγραφα(αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -45-

* Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί φορολογίας: -3-

* Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί παιγνίων: -14-

* Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί περιβάλλοντος:- 2-

* Για νομοθεσία περί βεγγαλικών – φωτοβολίδων: -1-

* Για υπόθαλψη εγκληματία: -1-

* Για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών: -2-

* Για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία: – 1-

* Για απάτη:-1-

* Για νομοθεσία περί τελωνειακού κώδικα – λαθρεμπορίου:-3-

* Για παραεμπόριο: -2-

* Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -20-

Εξιχνιάστηκαν:

* Εγκληματική Οργάνωση: -1-

* Ληστείες: -2-

* Κλοπές – διαρρήξεις: -26-

* Υποθέσεις N . «περί Όπλων»: -5-

* Υποθέσεις N . «περί Ναρκωτικών» : -18-

* Υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών: -10-

* Υποθέσεις πλαστογραφίας: -4-

* Για απάτη: – 6-

Κατασχέθηκαν:

* Κάνναβη: 72 κιλά και 714,54 γραμμάρια κάνναβης

* Ηρωίνη: -1- κιλό και 419,76 γραμμάρια

* Κοκαΐνη: -39,3- γραμμάρια

* Ναρκωτικά χάπια:-132,5-

* Δενδρύλλια κάνναβης: -6-

* Κατεργασμένη κάνναβη: -0,7- γραμμάρια

* Πολεμικά τυφέκια (kalashnikov): -2-

* Κυνηγετικά – Αεροβόλα όπλα: -2-

* Μαχαίρια: -1-

* Φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου:-103-

* Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -7-

* Λαθραίος καπνός: 1.350 γραμμάρια

* Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. – μοτ/τες): 12

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:

* Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός, «εγκέφαλος» του κυκλώματος και άλλοι επτά ημεδαποί, κύρια και περιφερειακά μέλη της οργάνωσης. Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει ακόμη δύο ημεδαπούς, έγκλειστους σε

κατάστημα κράτησης της χώρας και άλλα είκοσι ένα (21) άτομα, στα οποία αποδόθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων (1.383,3) γραμμάρια ηρωίνης, (39,3) γραμμάρια κοκαΐνης, πέντε ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των (955) ευρώ.

* Σύλληψη (3) εμπόρων ναρκωτικών, δύο υπηκόων Αλβανίας και ενός Έλληνα, στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας και στο Κεράσοβο Ιωαννίνων, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης. Στις τρεις παραπάνω υποθέσεις, οι δράστες μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, συνολικά -72- κιλά και -690- γραμμάρια κάνναβης.

* Συλλήψεις (10) διακινητών, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθρομεταναστών με αυτοκίνητα. Οι διακινητές (εκ των οποίων (9) υπήκοοι Αλβανίας και ένας (1) υπήκοος Ιράκ) μετέφεραν συνολικά (12) μη νόμιμους αλλοδαπούς, (11) υπηκόους Αλβανίας και ένα (1) υπήκοο Ιράκ.

* Εξιχνίαση υποθέσεων κλοπών από διαμερίσματα πολυκατοικίας στα Ιωάννινα και σύλληψη 45χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές. Ο 45χρονος δράστης πραγματοποίησε τις κλοπές, χρησιμοποιώντας αντικλείδια.

* Σύλληψη δύο ατόμων, μίας 47χρονης υπηκόου Ουκρανίας και ενός 30χρονου ημεδαπού, στα Ιωάννινα και στην Άρτα, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ηρωίνης, μέσω ασυνόδευτων δεμάτων. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν τη στιγμή που παραλάμβαναν δέματα από αποθήκες των ΚΤΕΛ, τα οποία περιείχαν ποσότητες ηρωίνης.

* Σύλληψη (4) ημεδαπών Ρομά στη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας, οι οποίοι εξύβρισαν και προκάλεσαν με χρήση βίας, σωματικές βλάβες σε 38χρονο ημεδαπό, υπάλληλο καταστήματος (fast – food).

* Άμεση εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στο Ζωτικό Ιωαννίνων. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί Ρομά, οι οποίοι την 07-05-2015, με τη χρήση βίας απέσπασαν από το ζευγάρι το χρηματικό ποσό των -1.230- ευρώ.

* Σχηματισμός δικογραφίας κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τριών ατόμων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απειλή και εξύβριση σε βάρος 46χρονου ημεδαπού στην Πέτρα Πρέβεζας. Οι τρεις δράστες αφού εξύβρισαν και απείλησαν 46χρονο ημεδαπό, τον παρέσυραν με αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο αριστερό πόδι και χέρι ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

* Εξιχνίαση τεσσάρων (4) περιπτώσεων κλοπών και απόπειρες κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων στον Αετό Φιλιατών και σχηματισμός δικογραφίας

σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης των κλοπών.

* Σύλληψη τριών αλλοδαπών (ενός υπηκόου Νεπάλ και δύο υπηκόων Αλβανίας) στην Ηγουμενίτσα και στην Κακαβιά, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν αντίστοιχα α) ένταλμα σύλληψης και ένταλμα βιαίας προσαγωγής ελληνικών δικαστικών αρχών, για ληστεία κατά συναυτουργία β) ένταλμα σύλληψης από τις Νορβηγικές αρχές, για παράνομη αποθήκευση και διακίνηση (106) κιλών κάνναβης και γ) ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Βελγικών Αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ληστεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *