Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας από τον Σεπτέμβρη

Share Button

«Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο στο θέμα των εμβολιασμών και της λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας. Αν και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν περί τα τέλη Αυγούστου θεωρείται δεδομένο ότι τα μέτρα που ισχύουν ήδη δεν θα χαλαρώσουν.

Η μειωμένη και λόγω Αυγούστου συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού και η αύξηση των κρουσμάτων που προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα αλλά και η χαλάρωση που έχει προκαλέσει η καλοκαιρινή περίοδος καθιστά επιτακτικότερη την εφαρμογή, από το Φθινόπωρο, των αυστηρών μέτρων που αφορούν στη λειτουργία των κλειστών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται βέβαιο πως από τον Σεπτέμβριο, όταν και λόγω του καιρού θα καταστεί αδύνατη, σταδιακά, η χρήση των ανοιχτών χώρων που λειτουργούν σήμερα ως μεικτοί, αδύνατη, όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν νοσήσει, βεβαιωμένα, δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης.

Μάλιστα οι χώροι θα παραμείνουν αμιγείς για εμβολιασμένους και αποδεδειγμένα νοσήσαντες καθιστώντας αδύνατη την είσοδο όσων δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα του εμβολιασμού που δύναται να συμβάλει στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας που έχει χαρακτηριστεί ως βασική μορφή αντιμετώπισης του κορονοϊού και της πανδημίας. Στον αντίποδα οι εμβολιασμένοι θα εισέρχονται χωρίς προβλήματα επιδεικνύοντας το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν περί τα τέλη Αυγούστου. Τότε άλλωστε εκπνέει και ο χρόνος που έχει οριστεί από την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων και η κυβέρνηση προτίθεται να διατηρήσει τα αυστηρά αυτά μέτρα που σημειωτέον ισχύουν και σε άλλες χώρες.

Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου ήταν σαφής δηλώντας πως «Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους» και συμπληρώνοντας αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν ότι «Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει».

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κατ επανάληψη τονίσει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μέτρα που προβλέπουν οριζόντιο κλείσιμο της οικονομικής δραστηριότητας, δηλαδή σε ένα γενικό lockdown εξ αιτίας της συμπεριφοράς ορισμένων πολιτών κάτι που επανέλαβε δίνοντας και το στίγμα των αποφάσεων που θα ληφθούν. «Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρέπει να σημειωθεί πως η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί έντονο προβληματισμό σχεδόν σε ολόκληρο τον πλανήτη ενώ οι ηγεσίες του συνόλου σχεδόν των χωρών καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν αφού, σύμφωνα και με τις μελέτες που έχουν γίνει, τα εμβόλια αποτελούν και τη βασική ασπίδα έναντι του κορονοϊού, μειώνοντας τόσο τον κίνδυνο προσβολής όσο και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων εφόσον ένας εμβολιασμένος νοσήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *