Μόνο έξι δήμοι παραχωρούν τα ταμειακά τους διαθέσιμα-Ηχηρό “όχι” από τους τρεις Δημάρχους του Νομού Θεσπρωτίας

Share Button

proypologismoi ota aftodioikisi-360x200Η επιστολή του, συνήθως ψύχραιμου, υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση με την οποία στην ουσία απειλεί με κυρώσεις τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια που αρνούνται να εφαρμόσουν την ΠΝΠ της κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα, προκάλεσε αντιδράσεις (σ.σ. το θέμα πρόκειται να συζητηθεί και στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ) και μεγάλη εντύπωση όχι μόνο ανάμεσα στους αιρετούς αλλά και σε μέλη της κυβέρνησης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι δήμαρχοι ακόμη και προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ ή γενικότερα από την Αριστερά, που στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους την παραλλήλισαν με τις απειλές του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη όταν έσερνε στα Δικαστήρια αιρετούς που αρνούνταν να προχωρήσουν στον επανέλεγχο συμβάσεων των εργαζομένων στους δήμους τους.

Τι έχει συμβεί και ο, συνήθως ήπιος, Νίκος Βούτσης προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση είναι ότι καθώς από την μια πλευρά η σύγκρουση με τους δανειστές φτάνει στο αποκορύφωμά της και από την άλλη τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου εξαντλούνται, ένας από τους κορυφαίους υπουργούς και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού δεν προσφέρει τη βοήθεια του, την ώρα μάλιστα που άλλοι υπουργοί μέσω των φορέων τους βοηθάνε στη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Γκρίνιες από υπουργούς, αιρετούς και Μαξίμου

Το γεγονός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει προκαλέσει γκρίνιες από υπουργούς αλλά και από αιρετούς του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν προσφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων τους, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαμαρτυρίες, πλέον, υπάρχουν και από συνεργάτες του πρωθυπουργού οι οποίοι τονίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο εκτίθεται και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, καθώς τη στιγμή που άλλοι υπουργοί οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν βρίσκονται στο στενό κύκλο του Μαξίμου έχουν βοηθήσει τα μέγιστα, ένας από τους στενότερους του συνεργάτες δηλώνει αδυναμία εφαρμογής ψηφισμένου νόμου στο υπουργείο του.

Πού το στηρίζουν αυτό; Στο γεγονός ότι παρότι έχει περάσει πάνω από 1,5 μήνας από την ψήφιση του σχετικού νόμου, μόλις έξι από τους 325 δήμους (ποσοστό 0,018%!) έχουν αποφασίσει να δώσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα. Πρόκειται για τους δήμους: Θεσσαλονίκης, Βόλου, Καλαμάτας, Τρίπολης, Αιγάλεω και Λειβαδιάς.

Σε ότι αφορά τους τρεις Δήμους του Νομού Θεσπρωτίας, υπάρχει σύμπνοια και σύμπλευση με την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ με τους τρεις Δημάρχους να αρνούνται κατηγορηματικά να προσφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.