Μπιάγκης (βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ Κέρκυρας): Το κράτος δεν αντιμετώπισε σωστά τη γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα

Share Button

Με ερώτησή του, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ τονίζει πως η γραμμή δεν έτυχε της ανάλογης αντιμετώπισης σε σχέση με άλλες δρομολογιακές γραμμές, και δηλώνει πως «για ακόμα φορά, το κράτος μας συμπεριφέρεται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας»

Η ανακοίνωση Μπιάγκη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη θα καταθέσει ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής κ. Δημήτρης Μπιάγκης, καθώς στην πρόσφατη ανάθεση υπηρεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας, η Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας δεν έτυχε της ανάλογης αντιμετώπισης σε σχέση με άλλες δρομολογιακές γραμμές, με αποτέλεσμα πλέον η γραμμή να εξυπηρετείται μόνο από τρία (3) πλοία ανοικτού τύπου, ενώ μέχρι πρότινος δρομολόγια εκτελούσαν καθημερινά πέντε (5) πλοία. Αυτό δημιουργεί ήδη τεράστια προβλήματα. Παράλληλα, από τη συγκεκριμένη ανάθεση εξαιρέθηκε παντελώς η πορθμειακή γραμμή Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας.

«Για ακόμα φορά, το κράτος μας συμπεριφέρεται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτρης Μπιάγκης και συνέχισε: «Το κράτος δεν σέβεται ούτε τους ίδιους τους αριθμούς, τα πληθυσμιακά κριτήρια, τα ναυτικά μίλια, τις ανάγκες των ανθρώπων μας. Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας αδικίας εις βάρος της περιοχής μας, αφήνοντας ένα νομό με τεράστιες ανάγκες χωρίς ουσιαστική σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσβάλλοντας το συνολο των κατοίκων της Κέρκυρας, τους ναυτικούς της γραμμής όσο και την ίδια τη νοημοσύνη μας».

Συγκεκριμένα: Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προχώρησε σε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με επιστροφή για λόγους κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής και προς κάλυψη επειγουσών συγκοινωνιακών αναγκών με Αριθ. Πρωτ.: 2252.1.1 /23934/20. Με βάση αυτό το σχέδιο προσδιορίστηκαν 36 γραμμές του εθνικού και τοπικού θαλάσσιου συγκοινωνιακού δικτύου, για τις οποίες θα επιδοτούνταν η εξυπηρέτηση τους με πλοία της ακτοπλοΐας. Από την πρόσκληση η Κέρκυρα δεν έτυχε της αντιμετώπισης που της αναλογεί σύμφωνα με τον πληθυσμό της και την απόσταση του νησιού από την ηπειρωτική χώρα. Πιο αναλυτικά:

Η γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα (19 ναυτικών μιλίων) χρηματοδοτείται με το ποσό των 63.000 € ανά εβδομάδα με πληθυσμό 104.371 κατοίκους (21 δρομολόγια εβδομαδιαίως με 3.000€/δρομολόγιο). Την ίδια στιγμή, στην ίδια πρόσκληση ανάθεσης, η γραμμή Κυλλήνη – Κεφαλονιά (19 ναυτικών μιλίων) χρηματοδοτείται με το ποσό των 105.000 € ανά εβδομάδα με πληθυσμό 35.801 κατοίκους (7 δρομολόγια εβδομαδιαίως με 15.000€/δρομολόγιο). Η γραμμή Κυλλήνη – Ζάκυνθος (18 ναυτικά μίλια) χρηματοδοτείται με 150.000 € ανά εβδομάδα με πληθυσμό 40.759 κατοίκους (10 δρομολόγια εβδομαδιαίως με 15000€/δρομολόγιο), ενώ τέλος η γραμμή Κεραμωτή – Θάσος (6 ναυτικά μίλια) χρηματοδοτείται με 63.000 € ανά εβδομάδα με πληθυσμό 13.770 κατοίκους (21 δρομολόγια εβδομαδιαίως με 3.000€/δρομολόγιο).

ΠΗΓΗ: https://www.corfupress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.