«Μπλακ άουτ» στην οικονομία φέρνει η κόντρα κυβέρνησης – αγροτών!

Share Button

trakter1Επιπλοκές στο εμπόριο και την οικονομική δραστηριότητα προοιωνίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών για το ασφαλιστικό που κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα, με αποτέλεσμα να καθίσταται όλο και πιο δυσχερής η ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων και αγαθών σε κεντρικούς εμπορικούς άξονες και τελωνεία. Την ίδια στιγμή, την απειλή “εμφράγματος” στην αγορά δεν δείχνει να λαμβάνει σοβαρά η κυβέρνηση, εμμένοντας στις θέσεις της ότι “οι αγρότες έχουν πέσει θύμα παραπληροφόρησης” και αδυνατώντας να επιδιώξει μια συμβιβαστική λύση, χωρίς να συνεκτιμά τις οικονομικές συνέπειες και τη διαφαινόμενη ζημία στην οικονομία.

Προς το παρόν, τα προβλήματα είναι “ελεγχόμενα” καθώς οι αποκλεισμοί δρόμων και τελωνείων δεν έχουν πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε να μπορεί κανείς να μιλήσει ακόμη για σοβαρή επιβάρυνση της εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας. Καθώς, ωστόσο, οι κινητοποιήσεις εντείνονται και απειλούνται αποκλεισμοί διαρκείας μεγάλων οδικών αρτηριών και των εθνικών οδών, οι φόβοι των επιχειρήσεων και του εμπορικού κόσμου δεν καθησυχάζονται. Αντίθετα, εντείνονται λόγω των ατελέσφορων προσπαθειών της κυβέρνησης να χειριστεί το θέμα και να βρει μια κοινή συνισταμένη με τους αγρότες, οι οποίοι ενόψει των μεγάλων πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων της προσεχούς Πέμπτης προειδοποιούν πως “οι πόλεις στη χώρα θα ζήσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις”. Ήδη στο διογκούμενο κύμα των κινητοποιήσεων προστέθηκαν και οι οδηγοί φορτηγών οι οποίοι στην γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών αποφάσισαν να τραβήξουν χειρόφρενο διαρκείας.

Η αγορά εκφράζει εύλογα προβληματισμό για τις συνέπειες ενδεχόμενης κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν βρει σημείο σύγκλισης με τους αγρότες. Στην αγορά φοβούνται επανάληψη των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί από τις μεγάλης διάρκειας κινητοποιήσεις του 2010, κινητοποιήσεις που είχαν προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημία.

ΠΗΓΗ: www.capital.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *