Με μπλόκα απειλούν οι αγρότες αν δεν ελαφρυνθούν

Share Button

trakterΣε στάση αναμονής βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έχουν αναστείλει, προς το παρόν, τις κινητοποιήσεις τους, περιμένοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί σε ό,τι αφορά τα θέματα που έχουν θέσει.

“Τώρα αρχίζει η ανηφόρα” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, τονίζοντας ότι “είμαστε πανέτοιμοι να βγούμε δυναμικά και πάλι στους δρόμους, εάν δεν φροντίσουν οι κυβερνώντες να αμβλύνουν λίγο τα προωθούμε μέτρα στο ασφαλιστικό και φορολογικό του κλάδου μας”.

Επανέλαβε πως οι αγρότες δεν αρνούνται να πληρώσουν το μερίδιό τους, όπως χαρακτηριστικά είπε, “για το καλό της χώρας”, αλλά σημείωσε πως “αν αυτά που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο εφαρμοστούν δεν θα μείνει ούτε ένας γεωργός και κτηνοτρόφος, τη στιγμή που όλοι φωνάζουν ότι ο πρωτογενής τομέας μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας”.

Σύμφωνα με τον κ. Γκόντια, για τις 7 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, προκειμένου να τεθούν “τα βάρη που μπορούμε να σηκώσουμε για να είμαστε βιώσιμοι”.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Σεπτεμβρίου έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συνεδρίασης του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στην Πρέβεζα, με κύριο θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό νέων κινητοποιήσεων, ενώ και η ΠΑΣΥ έχει προαναγγείλει ότι στα µέσα Οκτωβρίου θα γίνει σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στην οποία θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για αγροτικές κινητοποιήσεις µε πανελλαδικό συντονισµό.

Μάλιστα, την κατά τόπους οργάνωση του αγώνα θα αναλάβει το οργανωµένο αγροτικό κίνηµα, όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Οµοσπονδίες που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, καθώς και οι Επιτροπές Αγώνα και οι Επιτροπές των Μπλόκων που λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο.

 

ΠΗΓΗ: www.agronews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *