Μύρισε καλοκαίρι στην Θεσπρωτία….

Share Button

skoupidiaΤο καλοκαίρι μπήκε για τα καλά στο Νομό Θεσπρωτίας, οι πρώτοι τουρίστες καταφθάνουν για να απολαύσουν τον ελληνικό ήλιο και την θάλασσα αλλά η εικόνα που αντικρίζουν με ξεχειλισμένους κάδους σκουπιδιών και πεταμένα σκουπίδια στο δρόμο είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης από την περιοχή της Πλαταριάς οι οποίες ουσιαστικά δείχνουν ότι εν μέσω τουριστικής περιόδου ο παραλιακός δρόμος είναι γεμάτος απορρίμματα, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση στους επισκέπτες της περιοχής.

Το πρόβλημα στην αποκομιδή των σκουπιδιών, το οποίο αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη προσωπικού και στην αδυναμία του Δήμου να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, φυσικά δεν είναι τωρινό και εξακολουθεί να ταλανίζει ολόκληρο τον Νομό εν μέσω μάλιστα τουριστικής σεζόν.

Δεν πρέπει πάντως κανείς να λησμονεί πως αρκετοί πολίτες δεν μεριμνούν για τη συρρίκνωση του όγκου των απορριμμάτων που βγάζουν στους κάδους, με αποτέλεσμα αυτοί να ξεχειλίζουν, καθώς και στο γεγονός πως δεν είναι λίγοι αυτοί που στη θέα ενός γεμάτου κάδου επιλέγουν να πετάξουν τα σκουπίδια τους έξω από αυτόν αντί να αναζητήσουν κάποιον άλλον άδειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *