ΝΔ: Ερώτηση για την αλλαγή από το ΤΑΙΠΕΔ των διοικήσεων στα περιφερειακά λιμάνια

Share Button

igoumenitsa-limaniΕρώτηση για την αλλαγή των διοικήσεων των περιφερειακών λιμανιών που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ κατέθεσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.κ. Ε. Τσακαλώτο και Χ. Σπίρτζη:

«Τον Αύγουστο του 2015, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σε παραίτηση των διοικήσεων των δέκα περιφερειακών λιμανιών διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο των υπό αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου.

Τα εν λόγω λιμάνια είναι αυτά του Βόλου, της Ραφήνας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και της Καβάλας.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ η αλλαγή των διοικήσεων σε πολλά περιφερειακά λιμάνια, παρότι προχώρησε σε παραιτήσεις, με αποτέλεσμα να λειτουργούν χωρίς διοικήσεις και να αντιμετωπίζουν προβλήματα τόσο στην καθημερινή τους λειτουργία, όσο και στις προοπτικές αξιοποίησής τους.

Οφείλουν δε να απαντήσουν (σσ: οι αρμόδιοι υπουργοί):
-με ποια κριτήρια θα γίνουν επιλογές των διοικήσεων, δεδομένου ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταδικάσει επανειλημμένα την κομματοκρατία σε θέσεις ευθύνης και οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενους χρόνους για τον τρόπο επιλογής διοικήσεων ήταν εξαιρετικά καυστικές;
-σε ποιες ενέργειες θα προβούν οι αρμόδιοι Υπουργοί προκειμένου να ορισθούν διοικήσεις στα λιμάνια της χώρας που παραιτήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο από το ΤΑΙΠΕΔ και με ποια διαδικασία;
-ποιος είναι ο σχεδιασμός αξιοποίησής τους από το Ταμείο, τι ενέργειες έχουν γίνει, με ποιον τρόπο προβλέπεται να αξιοποιηθούν και πότε θα προχωρήσει η αξιοποίησή τους».

Πηγή: https://www.skai.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.