Νέα παράταση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020-Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις

Share Button

nea-kapΟύτε το Μάιο προβλέπεται να είναι έτοιμο για να ξεκινήσει να υλοποιείται το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που αναμένεται να διαδεχθεί το “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” μετά το 2015. Κι αυτό γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά διορθώσεις στην πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα πέρυσι, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει εκ νέου η εγκρισή του. Κι επειδή, από όσο δείχνουν τα πράγματα, οι διορθώσεις είναι εκτεταμένες, η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που είναι αρμόδια για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ζητά από τους ενδιαφερόμενους φορείς να καταθέσουν ξανά τις απόψεις τους, σε νέο γύρο διαβούλευσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου.

Η ανακοίνωση της γραμματείας με θέμα “Νέος κύκλος διαβούλευσης ΠΑΑ 2014-2020”

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 υποβλήθηκε επίσημα στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 17/7/2014 και στις 15/12/2014 ελήφθησαν παρατηρήσεις από την Επιτροπή. Ήδη από τις αρχές Αυγούστου 2014 είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας https://www.agrotikianaptixi.gr, για ευρεία διαβούλευση. Μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί σχόλια, τα οποία η Υπηρεσία ενσωμάτωσε.

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινά νέος κύκλος ηλεκτρονικής διαβούλευσης του ΠΑΑ 2014-2020, κατά την περίοδο διαπραγμάτευσης με τις Υπηρεσίες της Ευρ. Επιτροπής. Στόχος του νέου κύκλου διαβούλευσης είναι η συμμετοχή των εταίρων για την αγροτική ανάπτυξη στην κατάρτιση του Προγράμματος κατά την επανυποβολή του στην ΕΕ και ειδικότερα όσον αφορά:

α) την ανάλυση και τον προσδιορισμό των αναγκών του αγροτικού χώρου·

β) τον καθορισμό & επιλογή των προτεραιοτήτων & σχετικών επιμέρους στόχων του·

γ) την κατανομή της χρηματοδότησης·

δ) τον καθορισμό των ειδικών δεικτών του Προγράμματος·

ε) την εφαρμογή των οριζόντιων αρχών (άρθ 7 & 8, κανονισμός ΕΕ αριθ. 1303/1303·

στ) τη σύνθεση της επιτροπής παρακολούθησης του Προγράμματος·

ζ) το περιεχόμενο των μέτρων του Προγράμματος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *