Νέα παράταση ως 15 Μαΐου για δήλωση ζωικού κεφαλαίου

Share Button

ageladesΟι αυξημένες γραφειοκρατικές απαιτήσεις (μεταξύ των οποίων ανάγκη προσκόμισης τοπογραφικού, έγκρισης βοσκότοπου από δασαρχείο κλπ), τα ασφυκτικά στενά χρονικά περιθώρια και η μεγάλη αντίδραση από την πλευρά των κτηνοτρόφων, ανάγκασαν -ως φαίνεται- τους αρμόδιους του ΟΠΕΚΕΠΕ να δώσουν νέα παράταση στην υποβολή των στοιχείων ζωικού κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία για τις δηλώσεις στοιχείων ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων για το ΟΣΔΕ έτους 2015 έληγε στις 17 Απριλίου, κατόπιν δόθηκε παράταση μέχρι την Παρασκευή 24 του μήνα, η οποία και πάλι δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους κτηνοτρόφους να υποβάλλουν επιτυχώς τις δηλώσεις τους.

Η αυξημένη χαρτούρα, σε συνδυασμό με την πίεση των προθεσμιών έφερε στα όρια τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι αντέδρασαν ζητώντας πίστωση χρόνου. Σε απάντηση, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με μια ολιγόλογη ανακοίνωση, δίνει δεύτερη παράταση μέχρι τις 15 Μαΐου.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει τα εξής: «Σε συνέχεια των από 27/3/2015 και 03/04/2015 ανακοινώσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία για τη δήλωση στοιχείων Ζωικού Κεφαλαίου των κτηνοτρόφων για το ΟΣΔΕ έτους 2015 παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015».

Πηγή: agronews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *