Νέα περιοδεία του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες της Ηγουμενίτσας

Share Button

Νέα περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες της Ηγουμενίτσας.

Στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε και εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Λώλο, με τον οποίο συζητήσαμε για την ανάγκη διατήρησης ενός πολιτισμένου και ήπιου κλίματος έως τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ενώ συζητήθηκαν επίσης και θέματα που αφορούν τις εκλογικές διαδικασίες.

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται των κτηριακών υποδομών και του εξοπλισμού των σχολικών κτηρίων και είναι αρμοδιότητας των Ο.Τ.Α. Επίσης, συζητήθηκε η επικείμενη κατάργηση των Επιτροπών Α΄ θμιας και Β΄ θμιας Εκπαίδευσης (από το επόμενο σχολικό έτος, αν φυσικά ψηφιστεί το σχέδιο νόμου που το προβλέπει) και η αναγκαιότητα θέσπισης νέας μορφής συνεργασίας μεταξύ Δήμου και εκπαιδευτικής κοινότητας για την αποτελεσματική άσκηση των πολιτικών αρμοδιότητας Δήμου.

Τέλος, επισκεφθήκαμε τον Ε.Ο.Π.Π.Υ. και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας. Επισημαίνεται ότι για το Συνδυασμό μας, οι συνέργειες με όλους τις κρατικές υπηρεσίες που εδρεύουν και λειτουργούν στην πόλη, είναι σημαντικός παράγοντας για την κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημοτών. Ιδιαίτερα μάλιστα, θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, προκειμένου να επιδιωχθεί η αποτελεσματική λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων της περιοχής, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *