Στο Νοσοκομείο Φιλιατών η αναπληρωτής υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα

Share Button

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Φιλιατών πραγματοποίησε την Τρίτη το μεσημέρι, η αναπληρωτής υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενη από το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ι. Καρβέλη και το βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.

Η κα Γκάγκα έχει συνάντηση με το Διοικητή και μέλη της Διοίκησης του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Χρήστο Τσουρά, τον Δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά, τον πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Θεσπρωτίας, γιατρούς και νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου.

O Δήμαρχος Φιλιατών σημείωσε ότι τα μικρά νοσοκομεία είναι απαραίτητο να τύχουν της αυξημένης μέριμνας της πολιτείας ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής.

Oι διευθυντές των κλινικών του νοσοκομείου έθεσαν ζητήματα στελέχωσης με ιατρικές ειδικότητες υπογραμμίζοντας κι εκείνοι τη δυσκολία να επιλέξουν και να παραμείνουν νέοι γιατροί σε ακριτικές περιοχές.

Η κα. Γκάγκα πρότεινε τον εξορθολογισμό εφημεριών και πολυδιάσπασης ιατρών σε διάφορα περιφερειακά ιατρεία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν στην παρούσα φάση να ενισχυθεί το νοσοκομείο με νοσηλευτικό προσωπικό και πρότεινε την αναδιάταξη του προσωπικού ώστε να σταθεί δυνατό να χορηγηθούν άδειες στο προσωπικό που εργάζεται εντατικά από την περίοδο του COVID.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *