Ο απελπισμένος Κυριάκος Μητσοτάκης

Share Button

του Παντελή Κυπριανού

Δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα. Να θέλει  πρωθυπουργός να κάνει εκλογές και να μη μπορεί, Να θέλει να αιφνιδιάσει τους ανταγωνιστές του και να μπερδεύεται ο ίδιος. Από την Άνοιξη άνοιξε η συζήτηση. Ο Μητσοτάκης έχρισε υποψηφίους βουλευτες -κυρίως πρώην σημιτικά στελέχη και λαμπερές κυρίες. Έστειλε τους βουλευτές του στους τόπους  τους. Έδωσε υποσχέσεις και πολλαπλασίασε τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές του εμφανίσεις. Άρχισε να τρέχει εδώ και εκεί.

Μύλος. Οι εκλογές που ήταν να γίνουν τον Σεπτέμβρη μπορεί να γίνουν το Σεπτέμβρη, μπορεί και τον Οκτώβρη, τον Φλεβάρη γράφουν με σιγουριά ΤΑ ΝΕΑ, στο τέλος της τετραετίας δηλώνει ό κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μοναδικό. Ο πρωθυπουργός της χώρας βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό του. Όλοι τρέχουν, ο ίδιος τρέχει, σύντομα και κοντά μας, στην Ήπειρο, στην Ηγουμενίτσα, αλλά κανείς δεν ξέρει πότε οι εκλογές.

Πώς τα κατάφερε τόσο όμορφα ο κος Μητσοτάκης; Πώς από κυρίαρχος του παιχνιδιού μέχρι ένα χρόνο έχασε το λογαριασμό; Ξέρει, όπως όλοι οι ειδικοί,  ότι οι δημοσκοπήσεις που του δίνουν από 5 μέχρι 8 μονάδες προβάδισμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν μετρούν τους νέους. Σύμφωνα με τον Μ. Κοτάκη οι δημοσκόποι του δεν του διασφαλίζουν με σιγουριά το 31-32%. Όχι δηλαδή την αυτοδυναμία, ούτε καν την πρωτιά. Λιγότερο κι από αυτό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές.

Γιατί; Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες. Το δημόσιο γέμισε γαλάζια παιδιά.  Κάποια, τα goldenboys, συχνά χωρίς προσόντα, κερδίζουν το χρόνο όσο 500 νέα παιδιά. Τα φιλικά ΜΜΕ μπουκώθηκαν. Όσοι δεν έκαναν λιβανιστήρι έγιναν εχθροί. Νοσοκομεία, σχολεία, πολιτισμός αφέθηκαν στη μοίρα τους. Προχθές ψηφίστηκε νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια και όλοι οι κυβερνητικοί πανεπιστημιακοί σώπασαν, δεν πήραν καν το λόγο στη Βουλή. Η ακρίβεια στο ρεύμα, στα είδη βασικής ανάγκης, ο πληθωρισμός εξανέμισαν μισθούς και συντάξεις, Και το κερασάκι στην τούρτα. Σεσημασμενοι φίλοι της οικογένειας, όπως ο καταδικασμένος παιδόφιλος Λιγνάδης, χαίρουν ιδιαίτερης μεταχείρισης.

Ο Μητσοτάκης δηλώνει ενθουσιασμένος με τον εαυτό του. Για την ανεργία, για τους μισθούς, για τις αυξήσεις, για τις κοσμογονικές αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση του λέει. Κάνει πώς δεν κατανοεί γιατί πολλοί από αυτούς που πριν λίγο έπιναν νερό στο όνομα του τώρα δεν θέλουν ούτε να τον ξέρουν.  Περιμένουν τη μέρα των εκλογών για να του στείλουν το λογαριασμό. Είτε το Σεπτέμβρη, είτε τον Οκτώβρη, είτε το Φλεβάρη, Μένει οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας να κάνουν το χρέος τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *