Ο Χρυσοχοϊδης (… σκασμός, μιλάει ο Υπουργός…), οι ‘’ επώνυμοι φωνακλάδες ‘’, το Σύνταγμα… και εμείς…

Share Button

του Αλκη Φάτσιου, δικηγόρου

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, στην Αθήνα και στην συμβολή των οδών ΤΖΑΒΕΛΑ και ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ο ειδικός φρουρός Κορκονέας Επαμεινώντας, χωρίς ΛΟΓΟ και ΑΙΤΙΑ, γεγονός που έγινε δεκτό από τα ακολουθήσαντα Δικαστήρια, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ εν ψυχρώ, έναν 15χρονο μαθητή, άοπλο, τον ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ, που με την παρέα του, 2-3 συμμαθητές, έκαναν βόλτα εκεί, λίγο μετά τις 9 το βράδυ… Η πράξη αυτή του Αστυνομικού, ήταν μια πράξη ΩΜΗΣ, ΤΥΦΛΗΣ, και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ, και επίδειξης ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ, που είχε σαν αποτέλεσμα την ΑΝΑΙΤΕΙΑ και ΑΔΙΚΗ αφαίρεση ΖΩΗΣ από ένα 15χρονο παιδί… Η πράξη αυτή εντάσσετο στην ΑΝΤΙΛΗΨΗ με την οποία ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ γαλουχημένο το εν γένει Αστυνομικό Σώμα ( πλην εξαιρέσεων…) και η οποία ΑΝΤΙΛΗΨΗ από παλιά ισχύει, είχε δε εκφρασθεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο από τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού ( και εκείνος Πρωθυπουργός…) Κων/νο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ο οποίος απευθυνόμενος στο Αστυνομικό Σώμα είχε αναφέρει : ‘’ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ …’’ Φυσικά εντάσσεται, ως επακόλουθο, και στο πλήθος ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ και ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ νομοσχεδίων που αφορούν ( με πρόσχημα τον κορονοϊό και ΟΧΙ ΜΟΝΟ…) τον περιορισμό ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, στους τομείς της ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, και βεβαίως στον τομέα ΟΛΩΝ των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ… Αναφορικά δε με το θέμα της ΥΓΕΙΑΣ σε συνάρτηση με το θέμα της πανδημίας, η Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ( με στοιχεία δράσης που προσομοιάζουν σε αυτά ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ συμφερόντων..) άφησε ανοχύρωτη τη χώρα και τους πολίτες – κυρίως των λαϊκών στρωμάτων – παρά τις εκκλήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών και Νοσηλευτών, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας.

Κάθε χρόνο λοιπόν, στις 6 του Δεκέμβρη, οι Δημοκρατικοί πολίτες της χώρας, τιμούν την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, – καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ και την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ – που δολοφονήθηκε από τον Ε. Κορκονέα, αστυνομικό. Σημειωτέον αυτός ο άνθρωπος ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ( Σιγά … η Δικαιοσύνη κοιμάται…) και αν αληθεύουν τα διάφορα δημοσιεύματα ΣΗΜΕΡΑ είναι ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ στο χωριό του κάπου στην Πελοπόννησο… ( Σιγά… η ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, όχι μόνο κοιμάται, αλλά αγκαλιάζει στοργικά τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ ενός νεαρού παιδιού… )

Έτσι λοιπόν και φέτος, 6-12-2020 πολίτες στην ΑΘΗΝΑ επιχείρησαν, άλλοι κατά μόνας, άλλοι σε μικρές παρέες, να αφήσουν στο μνημείο, στο χώρο της Δολοφονίας, ένα Λουλούδι…

Όμως  ο συρφετός των Αστ. Δυνάμεων με εντολή και κάλυψη της ‘’ Κυβέρνησης’’ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και του πολιτικού προϊσταμένου τους ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, επέδραμε, και με ένα ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ και ΩΜΗΣ ΒΙΑΣ, κατά τρόπο απολύτως ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, επετέθη σε  ανυπεράσπιστους πολίτες, προσήγαγε και συνέλαβε εκατοντάδες από αυτούς. Ανάμεσά τους που συνελήφθησαν και οι συνάδελφοι ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ και ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, συνήγοροι ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στη δίκη της ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ‘’ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ’’ οι οποίοι ευρίσκοντο εκεί, όχι μόνο για να τιμήσουν τον δολοφονημένο Αλέξη, αλλά και για να ασκήσουν τα υπερασπιστικά τους καθήκοντα προς τους πολίτες που ζήτησαν την συνδρομή τους, από την προκλητική επίθεση των Αστυνομικών Δυνάμεων. Στη συνέχεια ακολούθησαν προκλητικές δηλώσεις του πολιτικά ΑΘΛΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ στην Βουλή, ο οποίος ειρωνευόμενος τους δύο Δικηγόρους τους αποκάλεσε ‘’ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΦΩΝΑΚΛΑΔΕΣ ’’ και μέλη της ‘’ ΚΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ‘’.

Είναι προφανές ότι τόσον ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ όσο και η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,  ‘’βγάζουν εξανθήματα ‘’ όταν αντιμετωπίζουν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ, που αντιπαλεύουν τον αυταρχισμό και τη φασιστικοποίηση της κοινωνίας και της Δημόσιας ζωής… Και ποιος είναι αυτός που χαρακτηρίζει, όπως χαρακτηρίζει τους συναδέλφους ; Είναι αυτός (όπως και πολλά άλλα όμοια ασπόνδυλα μαλάκια πολιτικάντηδων ), που χωρίς ίχνος στοιχειώδους αξιοπρέπειας, ατομικής και πολιτικής, μεταπηδά από ΚΟΜΜΑ σε ΚΟΜΜΑ, μόνο προς το συμφέρον του, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τις όποιες προηγούμενες πολιτικές του αντιλήψεις, βυθιζόμενος στην απόλυτη ανυποληψία… Είναι αυτός που προφανώς είναι ζωόφιλος… ,αλλά σε συγκεκριμένο είδος ΖΩΟΥ , δηλαδή αυτό του ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΟΣ… Είναι αυτός που χωρίς ίχνος ντροπής, ΓΛΥΦΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΕ…  Που να καταλάβει αυτός ο πολιτικά άθλιος γυρολόγος, ότι οι ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ είναι πρώτα – πρώτα ενεργοί ΠΟΛΙΤΕΣ, εκ δε της ιδιότητός των, η θέση τους είναι – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ – πάντα δίπλα στους ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ και τους ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ…

Φυσικά, όπως για τον ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ  το ίδιο πιστεύω  και για όσους απλούς πολίτες στην καθημερινότητά τους, πράττουν το ίδιο, με μόνο στόχο, το ΙΔΙΟΝ  ΟΦΕΛΟΣ, το ΙΔΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ… το όποιο συμφέρον. Και βεβαίως η πρακτική αυτών των ΑΘΛΙΩΝ ΓΥΡΟΛΟΓΩΝ είτε ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ είτε ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, από ένα σημείο και μετά προσομοιάζει προς αυτή των ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ… Στις απαντήσεις τους οι δύο συλληφθέντες Δικηγόροι, αναφέρουν μεταξύ άλλων προς τον Χρυσοχοϊδη ότι: « Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ, ενώ ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ θα είναι στα απορρίμματα της Ιστορίας!.» Ορθότατη η απάντησή σας, αλλά θα μου επιτρέψετε μία μικρή προσθήκη στην ακροτελεύτια πρόταση: …και κυρίως στα ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ της Ιστορίας.! »

Για το ζήτημα της ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ της ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ και προσπάθειας φασιστικοποίησης της Δημόσιας ζωής, από πλευράς ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, είτε μέσω των Νομοσχεδίων που φέρνει και ψηφίζονται στη Βουλή, είτε φυσικά μέσω των Αστυνομικών Δυνάμεων, θα μπορούσαν να γραφούν και να ειπωθούν πολλά, και φυσικά με χειροπιαστά παραδείγματα. Περιορίζομαι όμως στα όσα συνέβησαν στις 6 Δεκέμβρη φέτος, και για τα οποία εκδόθηκε πλήθος ανακοινώσεων και καταγγελιών, όπως αυτές του Δ.Σ. της Ένωσης Ποινικολόγων, του Δικ. Σώματος Αθηνών, του Δ.Σ. Πειραιά, της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, του Πρ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, του Κ.Κ.Ε, Σύριζα, Κινάλ, ΜΕΡΑ 25 κ.λ.π. Προσωπικά θα σταθώ στην ανακοίνωση της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ για τα πρόσφατα γεγονότα, σε συνέχεια όμοιων προηγουμένων, ένας πραγματικός ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ αναφερόμενη ‘’ στην άσκηση ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΒΙΑΣ από αξιωματούχους επιβολής του Νόμου στην Ελλάδα .‘’ Συνεχίζοντας η Δ.Α. αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι:  ‘’ τα περιστατικά κάθε άλλο, παρά είναι μεμονωμένα, όπως ισχυρίζονται οι Ελληνικές Αρχές, αλλά είναι συστηματικά και αντανακλούν μία συνεχιζόμενη κουλτούρα ατιμωρησίας.’’ Και η ανακοίνωση συνεχίζει, καταλήγοντας : « ΑΡΚΕΤΑ !! ο φαύλος κύκλος, πρέπει να σπάσει και είναι η ώρα τώρα. Συμμετέχετε μαζί μας, υψώστε τη φωνή σας, να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στις Ελληνικές αρχές, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ( ή αναλαμβάνοντας εμείς θα έλεγα εγώ … ) δράση και Δικαιοσύνη ΤΩΡΑ . Αυτή η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΒΙΑΣ και ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. »

Τόσον οι προηγούμενες ανακοινώσεις, αλλά κυρίως η τελευταία δηλ. αυτή της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ, τα λένε ΟΛΑ, φίλτατοι κυρ – ΠΑΝΤΕΛΗΔΕΣ μου… Προσωπικά στο σημείο αυτό, εγώ περιορίζομαι να αναφέρω ότι την παραπάνω ανακοίνωση, όχι μόνο ΥΙΟΘΕΤΩ, αλλά με την σειρά μου την απευθύνω ως ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε κάθε πολίτη, να νοιώσει την κρισιμότητα των στιγμών και – επιτέλους – να προσπαθεί να αρχίσει να βρίσκει τρόπους οργάνωσης, προς την κατεύθυνση πατάξεως της αυθαιρεσίας και καταστολής όχι μόνον των Αστυνομικών Δυνάμεων αλλά και των αντιλήψεων που στηρίζουν αυτές στον Κυβερνητικό  και κομματικό χώρο και όχι μόνο… Θα μπορούσα δε να αναφέρω, διάφορα άρθρα ακόμα και του Π.Κ. από τα οποία προκύπτει ότι δεν είναι άδικη η πράξη ή οι πράξεις μας όταν αυτές γίνονται με σκοπό να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε σοβαρότατα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, όπως αυτά των ΑΡΧΩΝ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ( έστω και αστικής .. ) ή αγαθά που έχουν σχέση με την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ή της ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ, ιδίως όταν αυτά κινδυνεύουν από ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΑΔΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ που εκπορεύονται από κάθε είδους ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ … Σε αυτό το σημείο χρήσιμο είναι να θυμίσω και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος ( αυτού του αστικού…) 120 παρ. 4 με το οποίο ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ για όλους τους πολίτες το ΔΙΚΑΙΩΜΑ και η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ οποιουδήποτε επιχειρεί να προσβάλλει ΟΛΑ τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που αυτό ( ΣΥΝΤΑΓΜΑ ) ( υποτίθεται ) ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ … Είναι δε τα δικαιώματα και αγαθά που ανέφερα ..

Είναι λοιπόν φίλτατοι, η ΩΡΑ να ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ  οργανωμένες με βάση τους ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ προς αποτροπή της περαιτέρω ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της Κοινωνικής και Δημόσιας ζωής, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΡΓΑ… Διαφορετικά οι εκάστοτε καταγγελίες είτε ατόμων είτε συλλογικοτήτων, για το παραπάνω θέμα θα καταντήσουν ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ, χωρίς ουσία. Στη δε χειρότερη περίπτωση, θα λειτουργούν ( οι καταγγελίες ..) σαν ένα πλυντήριο των ευθυνών και ενοχών μας, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ και ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ, στα όσα καθημερινά γίνονται εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας, των λαϊκών στρωμάτων . Ας κλείσω με μία ευγενική υπόδειξη. Την ανάγνωση ( 3 φορές την ημέρα, έτσι σαν αντιβίωση…) ενός αριστουργηματικού ποιήματος του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ με τίτλο : ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ …  Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα, ιδιαίτερα σ’αυτούς που επιμένουν  ακόμα να ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ…

Υ.Γ :  Το εντός παρενθέσεων στην προμετωπίδα του κειμένου :     ‘’ Σκασμός …’’  είναι ένα μικρό απόσπασμα από το    εμβληματικό  ποίημα του Τ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ : « Φυσσάει στα σταυροδρόμια του κόσμου». Αξίζει της αναγνώσεως…

ΑΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ,  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.