Ο Δήμαρχος Φιλιατών για την αναστολή της απόφασης κλεισίματος της Εθνικής Τράπεζας

Share Button

Αγαπητοί συμπολίτες,

Το τριήμερο που πέρασε ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μου στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κύριο Στέλιο Πέτσα και στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κύριο Θεόδωρο Λιβάνιο, σαν Δήμαρχος αλλά και ως Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, ένας πεντάμηνος αγώνας για να πετύχουμε το αυτονόητο: την αναστολή της απόφασης κλεισίματος της Εθνικής Τράπεζας στην έδρα του Δήμου, αλλά ταυτόχρονα να φτάσουμε στον τελικό στόχο που είναι, κανένας παραμεθόριος, ορεινός και νησιωτικός Δήμος να μην μείνει χωρίς τραπεζικό κατάστημα!!!
Όπως γνωρίζετε, η Εθνική Τράπεζα είχε ενημερώσει ότι στις 18-12-2020 αναστέλλει τη λειτουργία του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος στο Δήμο Φιλιατών.
Με παρεμβάσεις στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών καταφέραμε να δοθεί παράταση στο κλείσιμο της τράπεζας. Έτσι μας δόθηκε πολύτιμος χρόνος ώστε να οργανώσουμε καλύτερα τη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός μας.
Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της τράπεζας αναστέλλεται το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην έδρα του Δήμου Φιλιατών.
Επίσης μας δόθηκε η ρητή διαβεβαίωση ότι τα Ε.Λ.Τ.Α. όχι μόνο δεν πρόκειται να κλείσουν, αλλά θα αναβαθμιστεί η λειτουργία τους στους παραμεθόριους Δήμους.
Σ’ αυτή την προσπάθεια επάξιος αρωγός από την πρώτη στιγμή υπήρξε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλειος Γιόγιακας, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για την ομοθυμία και τη σοβαρότητα που επέδειξαν στη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός μας, καθώς και το σύνολο της κοινωνίας που στήριξε με κάθε τρόπο την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.
Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν να πετύχουμε το θετικό αποτέλεσμα: τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, το Βουλευτή Θεσπρωτίας κύριο Μάριο Κάτση, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Ομοσπονδία Μουργκάνας καθώς και όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των αδελφοτήτων, συλλόγων και αποδήμων συμπατριωτών μας.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί οριστική συμφωνία πολιτείας και Ένωσης Τραπεζών ώστε κανένας Δήμος να μη μείνει χωρίς τραπεζικό κατάστημα.
Προχωράμε όλοι μαζί δυνατά.
Ευχαριστώ!

1 response on Ο Δήμαρχος Φιλιατών για την αναστολή της απόφασης κλεισίματος της Εθνικής Τράπεζας

  1. ετσι λεγανε για το εργοστάσιο για το ΙΚΑ κλπ, χρειαζεται αλλαγη προσώπων που δεν ειναι συστημικοί για να επέλθει κάποια ευημερία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.