Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σχετικά με το ζήτημα της δικαστικής προσφυγής κατά του ΠΑΚΠΠΟ

Share Button

Σχετικά με το ζήτημα της δικαστικής προσφυγής κατά του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας από εργαζομένους στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, γίνονται γνωστά τα κάτωθι.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή ήταν και παραμένει υπέρμαχος της σταθερής και μόνιμης εργασίας. Ωστόσο σεβόμενη τους πολίτες, την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, την ίση αντιμετώπιση του συνόλου των συμβασιούχων, την οικονομική κατάσταση του Δήμου και την κείμενη νομοθεσία, προκρίνει ως μόνη βιώσιμη λύση, εκείνη που δόθηκε μέσω του ΑΣΕΠ για τους εργαζομένους στα ΚΕΠ και τους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Αποτελεί την μόνη λύση και οφείλει το Κεντρικό Κράτος να τη δώσει, αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου το μισθολογικό κόστος, το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση ξεπερνά τις 500.000,00€ ετησίως. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το κόστος αυτό θα επιβαρύνει τους πολίτες του Δήμου μας, κάτι που σκοπίμως η αντιπολίτευση αποκρύπτει.
Ο λαϊκισμός της αντιπολίτευσης που ναρκοθετεί την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου και εκμεταλλεύεται την αγωνία των εργαζομένων, αγνοώντας τους Νόμους και το Σύνταγμα, δεν αποτελούσε ποτέ, ούτε και τώρα αποτελεί πολιτική επιλογή της Δημοτικής μας Αρχής. Ξεφεύγει από κάθε μέτρο λογικής, η συντεταγμένη προσπάθεια εκφοβισμού εργαζομένων και ωφελούμενων με παραφιλολογία για κλείσιμο παιδικών σταθμών, τη στιγμή δε που η παρούσα Δημοτική Αρχή, αξιοποιώντας κάθε δυνατή χρηματοδότηση, ίδρυσε Βρεφονηπιακούς σταθμούς, άνοιξε παιδικούς σταθμούς που είχαν κλείσει, επέκτεινε δομές, όπως τα ΚΔΑΠ και δημιούργησε νέες, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο κλπ.
Συνεπώς δεν αποτελούν έκπληξη οι ανακοινώσεις, μερίδας της αντιπολίτευσης, που συστηματικά παραπληροφορούν τους δημότες και οι οποίες, ενώ στην αρχή μιλούν για αποτέλεσμα με πλειοψηφία στο τέλος αμφισβητούν και καταγγέλλουν το αποτέλεσμα. Είναι κλασική έκφραση μικροπολιτικών πρακτικών και αδυναμία διατύπωσης ορθού πολιτικού λόγου, είναι καταστροφολογία και προσπάθεια δηλητηρίασης του πολιτικού διαλόγου εκτοξεύοντας αβάσιμες κατηγορίες. Δεν διστάζει δε να προχωρήσει ακόμη περισσότερο, στιγματίζοντας όσους ψήφισαν με βάση την κείμενη νομοθεσία και τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών.
Επί του θέματος, το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία και στο πλαίσιο μιας ενιαίας αντιμετώπισης του ζητήματος των συμβασιούχων, αποφάσισε τα ακόλουθα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας θεωρεί αναγκαία όλα τα Προγράμματα («Παιδικοί & Βρεφικοί Σταθμοί», «ΚΔΑΠ», «ΚΔΑΠ μεΑ», «Κοινωνικό Παντοπωλείο», «Κοινωνικό Φαρμακείο», «Κέντρο Κοινότητας» κλπ) και αναγνωρίζει τη συμβολή των εργαζομένων σ’ αυτά.
Ζητάει:
➡Από την Κυβέρνηση την οριστική επίλυση του ζητήματος των εργαζομένων των προγραμμάτων με λύση παρόμοια με εκείνη των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
➡Από την ΚΕΔΕ να στηρίξει την προσπάθεια αυτή και να διεκδικήσει την οριστική επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων εργαζομένων.

https://igoumenitsa.gr/el/home/gia-ton-dimoti/enhmerwsh/news/1500-dt-sxedfi11012020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *