Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στην Καθαρή Εβδομάδα 2021

Share Button

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με στόχο την ανάδειξη της κεντρικής αξίας του υπεύθυνου πολίτη, συμμετείχε στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ «Καθαρή Εβδομάδα 2021»,με δράσεις παρεμβάσεων και καθαρισμού δημόσιων χώρων, πλυσίματος κάδων, καλλωπισμού πλατειών καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις ενίσχυσης της Ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών. Παράλληλα κατά την διάρκεια της «Καθαρής Εβδομάδας» το Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας φωταγωγήθηκε με κίτρινο χρώμα.

Μέσα από παροτρύνσειςστους πολίτες για σεβασμό προς τους ανθρώπους που καθημερινά εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας και πραγματοποιώντας απλές κινήσεις σεβασμού στους δημόσιους χώρους, δόθηκε έμφαση στο λειτούργημα που επιτελούν οι υπάλληλοι που εργάζονται στην καθαριότητα, τους οποίους δεν θα πρέπει να προσπερνάμε ούτε να θεωρούμε δεδομένους.

Επίσης σε απάντηση όσων κακοπροαίρετα καταστρέφουν τους δημόσιους χώρους αποκαταστάθηκε ένα μεγάλο μέρος βανδαλισμένων σημείων και η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους.

Τέλος ο Δήμος, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης παρέθεσε ένα γεύμα αγάπης σε όλο το προσωπικό της καθαριότητας, προσφέροντας στον καθένα από μία ευχαριστήρια καρδιά, ως συμβολική ένδειξη αναγνώρισης και σεβασμού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δ.Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσαςκαι ειδικά τον Διευθυντή κ. Δημήτριο Μπέλλο, όλους τους σπουδαστές του Τμήματος “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας” που συμμετείχαν, καθώς καιτον εκπαιδευτή τους και Chef,κ. ΧρήστοΛαβδανίτη.

Επίσης ευχαριστούμε τον ιδιοκτήτη του café-εστιατορίου «Μαϊστράλι» κ. Αλέξανδρο Χατζηπέτρου για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου του και την ανιδιοτελή φιλοξενία.

Τέλος ευχαριστούμε τα Κ.Δ.Α.Π. «Δίαυλος» και Κ.Δ.Α.Π.μεΑ «Το Εργαστήρι» για την πολύτιμησυνεισφορά τους στη δράση.

Υπενθυμίζουμε σε όλους:

  • Συνεχίζουμε κανονικά να συλλέγουμε τα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ υλικά και να τα απορρίπτουμε στους ΜΠΛΕ κάδους.
  • Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης και αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ γι’ αυτό απορρίπτονται στους πράσινους/ασημί κάδους (οδηγίες για απόβλητα Covid-19 βρίσκουμε εδώ https://ypen.gov.gr/apovlita-self-test-covid-19/).
  • Δένουμε καλά τις σακούλες σκουπιδιών πριν τις απορρίψουμε στους πράσινους / ασημί κάδους.
  • Διπλώνουμε τα κουτιά – χαρτόνια πριν τα εναποθέσουν στους κάδους ανακύκλωσης
  • Δεν αφήνουμε σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.
  • Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα) και κλαδέματα στους δρόμους ή έξω από τους κάδους, παρά μόνο τις ημέρες που έχει προγραμματιστεί η συλλογή τους από τον Δήμο και έπειτα από επικοινωνία με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 2665021150.

 

Εμείς οι ίδιοι απαρτίζουμε την κοινωνία,

εμείς οι ίδιοι… θα την κάνουμε καλύτερη!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *