Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την βράβευση τεσσάρων παραλιών με γαλάζιες σημαίες

Share Button

Για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Ηγουμενίτσας διατηρεί την ποιότητα των οργανωμένων ακτών του και βραβεύεται με 4 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες Δρέπανο, Μέγα Άμμος, Καραβοστάσι και Αγία Παρασκευή, όπως ανακοινώθηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση απονομής, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και φορέων του τουρισμού.

Διεθνές σύμβολο ποιότητας σε 49 χώρες, η Γαλάζια Σημαία απονέμεται σε οργανωμένες ακτές, που πληρούν αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές. Η εφαρμογή των κριτηρίων βράβευσης διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας με βιώσιμες πρακτικές και απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, με αφορμή τη βράβευση των παραλιών του Δήμου μας, δήλωσε σχετικά:

«Με στόχο να καταστήσουμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας, έναν ασφαλή προορισμό για όλους, η βράβευση με Γαλάζιες Σημαίες και η ικανοποίηση των 33 αυστηρών κριτηρίων  ποιότητας, αποτελούν την καλύτερη δέσμευση του Δήμου μας για την ταχύτερη επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Ενόψει λοιπόν της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, τα συνεργεία του Δήμου Ηγουμενίτσας προχωρούν σε αποψιλώσεις ανεπιθύμητης βλάστησης και σε εργασίες καθαριότητας και διαμόρφωσης των ακτών για να μπορούμε όλοι μας, κάτοικοι και επισκέπτες, να απολαμβάνουμε ένα καλύτερο περιβάλλον».

1 response on Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την βράβευση τεσσάρων παραλιών με γαλάζιες σημαίες

 1. Θα ήθελα αρχικά να συγχαρώ τον δήμο Ηγουμενίτσας και όλους τους παράγοντες που συνέβαλαν στη παροχή των εγκαταστάσεων ΑΜΕΑ σε αρκετές παραλίες των Συβότων και της Πέρδικας.
  Αξίζει να σημειωθεί πως στην παραλία της Αγίας Παρασκευής που πηγαίνω πιο εντατικά συμβαίνουν τα ακόλουθα:
  1. Τα ΙΧ (όταν γεμίσει το parking) παρκάρουν μέχρι το εστιατόριο 3 ακτές δεξιά και αριστερά επί του δρόμου με αποτέλεσμα μετά τις 12 το μεσημέρι η κατάσταση να είναι απελπιστική, μέχρι και μάχες είδαμε σώμα με σώμα για μια θέση..
  2. Λόγω έλλειψης ντους στην ακτή έρχονται συνεχώς τουρίστες και ζητάνε να πλυθούν στα ντους των ΑΜΕΑ..
  3. Η παραλία της Αγίας Παρασκευής τις τελευταίες μέρες είναι πολύ βρώμικη ,όλο φυσαλίδες και καφέ λύματα , γεγονός που θα πρέπει να αξιολογηθεί μιας και φέρει γαλάζια σημαία.

  Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθούν και οι αρμόδιοι φορείς, η ανάρτηση γίνεται κυρίως για την ενημέρωση των εκδρομέων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *