Ο Δήμος Σουλίου για τις φετινές εκδηλώσεις μνήμης των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς

Share Button

paramythiaΜέσα σε κλίμα συγκίνησης και με την πρέπουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Σουλίου, οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς, που εκτελέστηκαν αναίτια από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής την αποφράδα ημέρα της 29ης Σεπτεμβρίου 1943.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα οι εκδηλώσεις μνήμης περιελάμβαναν «Τουρνουά 49 Προκρίτων»(26/9 και 27/9) , Θεατρική Παράσταση (26/9) , Περιδιάβαση κρουστών από την πόλη της Παραμυθιάς(28/9) και κορυφώθηκαν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. κ. ΤΙΤΟΥ και με το Επιμνημόσυνο Αρχιερατικό τρισάγιο στον τόπο θυσίας. Ακολούθησε χαιρετισμός από τη Δήμαρχο Σουλίου ,ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Ντελή, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γηρομερίου , προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων και τερματισμός αγώνα δρόμου θυσίας . Ολοκληρώθηκαν με Λαμπηδοδρομία από μαθητές σχολείων (29/9) , ενώ στα πλαίσια αυτών θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση βιβλίου και έκθεση ζωγραφικής –αγιογραφίας –φωτογραφίας το Σάββατο 3/10/2015.

Για την άψογη πραγματοποίηση των φετινών εκδηλώσεων, που παρακολούθησαν και απέτισαν φόρο τιμής οι τοπικές αρχές, επίσημοι προσκεκλημένοι και πλήθος κόσμου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν σ’ αυτό και ιδιαίτερα την 8η Μεραρχία Πεζικού, το 628 ΤΠ, το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, τους εθελοντές και όσους με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο μας βοήθησαν στη διοργάνωση.

Παραμυθιά, 30 Σεπτεμβρίου 2015
Η Δήμαρχος Σουλίου

Σταυρούλα – Μπραΐμη – Μπότση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *