Ο Δημόσιος διάλογος και τα αναπάντητα ερωτήματα

Share Button

Εδώ και αρκετό καιρό, έχουμε ξεκινήσει ένα δημόσιο διάλογο επιδιώκοντας να στιγματίσουμε τα κακώς κείμενα της Δημοτικής Αρχής Φιλιατών, να αποτρέψουμε περαιτέρω επιδείνωση λανθασμένων πολιτικών και να δημιουργήσουμε, με τις κατατιθέμενες προτάσεις μας τις προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός νέου δημοτικού συνδυασμού που θα επιδιώξει κόντρα στους υπάρχοντες να κερδίσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές που προβλέπονται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023. Στο στόχαστρο μας το τελευταίο διάστημα έχει συμπεριληφθεί και ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Βασίλης Γιόγιακας, επειδή κατά την γνώμη μας στηρίζει άκριτα κυβερνητικές πολιτικές ( π.χ. Κλείσιμο Υποθηκοφυλακείου Φιλιατών, κλείσιμο Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, Συγχώνευση Τμημάτων της Α΄ και Β’ Γυμνασίου Φιλιατών κ.λπ.) που βλάπτουν τα συμφέροντα του τόπου μα και των συμπολιτών μας. Επίσης ο ίδιος βουλευτής όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά φαίνεται να επικροτεί, το κλείσιμο του Δημοτικού Ξενώνα και του Δημοτικού Σφαγείου Φιλιατών που διαπράττει συνειδητά η σημερινή Δημοτική Αρχή. Την αντίστοιχη στήριξη παρέχει και η δημοτική Αρχή όσον αφορά τις προαναφερόμενες εφαρμοζόμενες πολιτικές που βλάπτουν σοβαρά τον τόπο και υποβαθμίζουν συνειδητά τις προσφερόμενες υπηρεσίες που παρείχε, επί πολλές δεκαετίες, η πόλη των Φιλιατών στους συνδημότες μας.

Έχουμε καλέσει ουκ ολίγες φορές τους αιρετούς πολιτικούς εκπροσώπους ( Δήμαρχο Φιλιατών, Βουλευτές του νομού, Υπεύθυνους τοπικών κομματικών Οργανώσεων και τις κομματικές Νομαρχιακές Οργανώσεις της Θεσπρωτίας ) να τοποθετηθούν δημόσια σε όσα συμβαίνουν και αφορούν τα τοπικά και δημοτικά δρώμενα στο Δήμο Φιλιατών. Δυστυχώς έως τώρα δεν έχει δοθεί καμία δημόσια απάντηση εκ μέρους των ιθυνόντων. Καμώνονται, ότι δεν βλέπουν, δεν ακούν και κωφεύουνε εκκωφαντικά να απαντήσουν, προσποιούμενοι, ότι, δεν τους αφορούν οι δημόσιες επισημάνσεις μας για τα εν λόγω προαναφερόμενα θέματα.

Έτσι αναδεικνύεται και η ανεπάρκεια των κομματικών οργάνων, ως προς την ανάληψη των ευθυνών που έχουνε αναλάβει έναντι της προάσπισης των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν. Βέβαια η Διοίκηση του Δήμου Φιλιατών μαζί με τους λιγοστούς  εναπομείναντες υποστηρικτές της βουίζουν στα μουλωχτά, ότι, ο Δήμαρχος είναι ανίκητος προσπαθώντας να αποφύγουν κάθε δημόσια συζήτηση για τις αχρείαστες και επιζήμιες πολιτικές που επί σχεδόν οκτώ χρόνια  οδηγούν τον τόπο στην ερημοποίηση και τον καθιστούν ουραγό των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών δρώμενων στον Νομό μας.

Επιπλέουν μας καταλογίζουν, ότι, έχουμε εμπάθεια με την Νέα Δημοκρατία και για αυτό την στοχοποιούμε.  Οφείλω να γνωστοποιήσω στους συμπολίτες μας, ότι, δεν είμαι εκπρόσωπος κανενός κόμματος και δεν είμαι οργανωμένος σε κανένα κόμμα και οι απόψεις που κατά καιρούς εκφράζω είναι αυστηρά προσωπικές και στοχεύουν πάντα στο καλύτερο για τον τόπο μας. Οι κομματικές αντιπαραθέσεις, δεν μας αφορούν, και εάν από αυτές, στο τόπο μας, εμφανίζεται να χάνει η Ν. Δ. ας ψάξει στις πολιτικές που ο βουλευτής της και ο Δήμαρχος Φιλιατών εφαρμόζουν στον Δήμο μας. Εξάλλου αυτή είναι μια συζήτηση που δεν μπορούν να αποφύγουν στην Ν. Δ., διότι αυτή τα τελευταία χρόνια κατέχει την κυβερνητική εξουσία καθώς και το σύνολο σχεδόν των Περιφερειών και την μεγάλη πλειοψηφία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα κλεισίματα, οι συγχωνεύσεις και οι μετεγκαταστάσεις δημοσίων και δημοτικών φορέων και οργανισμών θεωρούνται απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες για τόσο ευαίσθητες και πολύπαθες συνοριακές περιοχές στις οποίες ανήκει και ο δικός μας.

Εξακολουθούμε να περιμένουμε Απαντήσεις…!!!!!

Με εκτίμηση

Ο Θεσπρωτός πολίτης

ΛεωνίδαςΤαφέκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *