Ο Γ.Γόγολος για την αναβάθμιση του κινδύνου του Ν.Θεσπρωτίας στο επίπεδο 2 για τον Cocid-19

Share Button

Από σήμερα  Δευτέρα 26 Οκτωβρίου ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας με απόφαση του ΕΟΔΥ τίθεται στο επίπεδο επιτήρησης Νο 2 (κίτρινο) στη διαβαθμισμένη κλίμακα που υφίσταται για τον Covid – 19.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα κριτήρια που επέβαλαν το δεύτερο επίπεδο    επιτήρησης στην περιοχή μας. Ανησυχούμε  βεβαίως για την υφιστάμενη συνεργασία του ΕΟΔΥ με τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, όπως αυτές εκφράστηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Πιτούλη.  Επισημαίνουμε όμως, πως οι υπηρεσίες και οι φορείς που εργάζονται για την αντιμετώπιση του Covid – 19,οφείλουν να συνεργάζονται. Η διαφαινόμενη ως τώρα λειτουργία κάθε μίας εξ αυτών ως ανεξάρτητου  “Σιλό”,  δεν  τις καθιστά  περαιτέρω αποτελεσματικές.

Πέραν τούτων, ο Covid 19, αυτός ο αόρατος και εύκολα μεταδιδόμενος ιός, είναι δίπλα μας, είναι πλέον ανάμεσά μας και τα όπλα της επιστήμης για την αντιμετώπισή του, τώρα δημιουργούνται.

Καλούμε όλους του συμπολίτες μας, να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, όπως αυτά έχουν υιοθετηθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Θυμίζουμε στους νέους μας, ότι η νεότητα δεν αποτελεί αντίδοτο για την επιδημία και στους μεγαλύτερους σε ηλικία, τα αυξημένα ατομικά μέτρα προστασίας που οφείλουν να λαμβάνουν.

Τέλος, οφείλουμε  να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην αντιμετώπιση αυτών που φέρουν τον Covid, των οικογενειών τους και των περιοχών που κατοικούν. Ο σεβασμός στους έχοντες κάποιο πρόβλημα, ενισχύουν τους δεσμούς της κοινωνίας.

 

 

Γιάννης  Κ.  Γόγολος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *