Ο Κώστας Πανταζής «ξετινάζει» το ασφαλιστικό νομοσχέδιο! «Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν θα περάσει»

Share Button

pantazisΑνακοίνωση εν όψει της αυριανής κινητοποίησης και πανελλαδικής απεργίας της 4ης Φλεβάρη για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξέδωσε ο Γραμματέας του Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής, επιτιθέμενος παράλληλα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, «ένα χρόνο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, και τα προβλήματα είναι ακόμη εδώ. Η οργή, η απογοήτευση, η διάψευση των προσδοκιών είναι εδώ».

«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες και στα ψέματα της, αναίρεσε τις τεράστιες θυσίες του Ελληνικού Λαού, εδώ και 5 χρόνια, και οδηγεί την κοινωνία στους δρόμους», επισημαίνει ο κ. Πανταζής, που συμπληρώνει, αναφέροντας την τελευταία πράξη της Κυβέρνησης, το προσχέδιο του Ασφαλιστικού.

«Ένα σχέδιο βαθιά προβληματικό και αντιπαραγωγικό, που ενισχύει τις ανισότητες, οδηγεί σε αύξηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, φτωχοποιεί κοινωνικά στρώματα και αποδομεί το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας μας. Ένα σχέδιο, που επιχειρεί απεγνωσμένα να καλύψει το δημοσιονομικό κενό των 1,8 δισ. ευρώ, αποτέλεσμα της ανερμάτιστης πολιτικής της Κυβέρνησης», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Κώστας Πανταζής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η απέλπιδα προσπάθεια της Κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τη θεωρία του κοινωνικού αυτοματισμού αποτυγχάνει παταγωδώς. Η προσπάθεια να στρέψει το δημόσιο απέναντι στο ιδιωτικό τομέα, το δημόσιο υπάλληλο απέναντι στον ελεύθερο επαγγελματία και τον αγρότη, το σημερινό απέναντι στο μελλοντικό συνταξιούχο, έχει «κοντά ποδάρια».

«Όλη η Κοινωνία, Νέα Γενιά, άνεργοι, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες, αγρότες και συνταξιούχοι, θα είναι και αύριο στους δρόμους, δίνοντας μαζικό παρόν στη γενική Απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016», αναφέρει καλώντας τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στην αυριανή κινητοποίηση.

«Δικό μας χρέος είναι να σταθούμε δίπλα τους. Να είμαστε εκεί. Να δώσουμε περιεχόμενο στα αιτήματα τους, να επεξεργαστούμε λύσεις και απαντήσεις, να αναδείξουμε την ανάγκη εθνικής και κοινωνικής συνεννόησης, να γράψουμε μαζί μια συμφωνία αλλαγών, με τόλμη, στο Κράτος, στο πολιτικό σύστημα, στην παραγωγή, στο κοινωνικό κράτος», αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ: www.thecaller.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *