Ο Κυβερνητικός καλπασμός και ο αντιπολιτευτικός μηρυκασμός

Share Button

Γράφει ο Σωτήρης Γιάκης

Η Ελλάδα βγήκε από την ενισχυμένη εποπτεία.

Όχι γιατί ήταν προαποφασισμένο.

Ήταν χρονικά τοποθετημένο, ως εξέλιξη της εξόδου από το τρίτο μνημόνιο, αν και εφόσον, οι 14 αξιολογήσεις που θα ακολουθούσαν, δίνανε το πράσινο φως. Αξιολογήσεις που αφορούσαν την τήρηση αυστηρών συμφωνημένων προαπαιτούμενων, εκ του τρίτου μνημονίου.

Ένα τρίτο μνημόνιο για το οποίο, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχαίρει ότι είναι καθαρά δικό του δημιούργημα, έτσι ώστε να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από προηγούμενες κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, που έφεραν την ευθύνη για τα δύο προηγούμενα μνημόνια.

Ένας ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε όχι απλά να μηδενίσει βήματα προόδου της κυβέρνησης που διαδέχτηκε αλλά και να «φιλοδωρήσει» την χώρα, με ένα επιπλέον χρέος 100 plusδισεκατομμυρίων, ως αποτέλεσμα εκείνης της μνημειώδους και φαραωνικής εξάμηνης διαπραγμάτευσης στο Eurogroup,με έναν Βαρουφάκη σε ρόλο πορτιέρη με δερμάτινες αμφιέσεις.

Τόσο τους πήρε για να καταλάβουν ότι το σκίσιμο των μνημονίων και η κατάργησή τους,με ένα νόμο, ένα άρθρο, ανήκε στη σφαίρα της φαντασίας τους.
6 μήνες! Και με έναν πρωθυπουργό να νοσηλεύεται με κρίσεις πανικού στο Ε.Σ.Υ..
Παραλίγο να βρεθούμε απελπιστικά έρημοι και μόνοι

Την τελευταία τριετία πετύχαμε 11 αναβαθμίσεις της Ελληνικής οικονομίας και πάμε ολοταχώς για επενδυτική βαθμίδα.

Η κυβέρνηση, ενώ βρέθηκε εν μέσω ενός Υπερτυφώνα δύο παγκοσμίων καινοφανών κρίσεων(οικονομική και ενεργειακή) και με έναν αφηνιασμένο Ερντογάν παραδίπλα, κατάφερε να στηρίξει τους πολίτες της χώρας, να θωρακίσει τα σύνορα, να αναπτύξει την οικονομία, να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, να μεταρρυθμίσει την Ελλάδα και να μας βγάλει οριστικά από την στενωπό της επιτήρησης

Γι’ αυτό άλλωστε ο πρόεδρος του Eurogroup χαρακτήρισε «κλειδί» τον ρόλο του Πρωθυπουργού.

Ο Πασκάλ Ντόναχιου Υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του eurogroup Ιρλανδίας αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης και των πολιτών.
Οδέ Πάολο Τζεντιλόνι επίτροπος οικονομίας, αναφερόμενος σχετικά χαρακτήρισε τα επιτεύγματα ακόμη πιο αξιέπαινα δεδομένου ότι αυτή η περίοδος σημαδεύτηκε από δύο σοβαρά εξωτερικά σοκ:τηνΠανδημία COVID-19 και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

O ΣΥΡΙΖΑ,θα μηδένιζε κάποτε τα μνημόνια…

Αντ’ αυτού μηδένισε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που έφερε τη χώρα ένα βήμα πριν από τον θετικό δείκτη ανάπτυξης και σταθεροποίησης της οικονομίας.
Τώρα, προσπαθεί να μηδενίσει το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επιδιδόμενος… σε πολιτικό μηρυκασμό Συριζόχορτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *