Ο Λάζαρος Παπαϊωάννου υποψήφιος με τον Συνδυασμό του Γιάννη Λώλου

Share Button

Ο ακούραστος ευεργέτης του τόπου του και διακεκριμένο μέλος της Ομογένειας στη Γερμανία κ. Λάζαρος Παπαιωάννου.

Θεσπρωτοί απόδημοι στη Γερμανία έχουν τη σκέψη στον τόπο τους και τον ενισχύουν με κάθε τρόπο! Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Λάζαρος Παπαϊωάννου, αντιπρόεδρος του Γερμανοελληνικού Συλλόγου Φιλίας, πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Φέλμπερτ. Στο μυαλό του είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του και κάνει ό,τι μπορεί για να τη βοηθήσει έχοντας ανεπτυγμένο το αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης..

Πρόκειται για μια προσωπικότητα, που στο κέντρο του ενδιαφέροντός του είναι η ανθρωπιστική συνεισφορά, που ξεκινάει από την ανιδιοτελή επιδίωξή του να δημιουργηθούν προϋποθέσεις προκοπής και ευημερίας των πολιτών.

Στον Παραμυθιώτη στην καταγωγή (Ξηρόλοφος) και κινητήριο δύναμη της Γερμανό-Ελληνικής Φιλίας Φελμπερτ  κ. Παπαϊωάννου έχει απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα και τιμητική πλακέτα από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου και τοον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ενώ το 2019 βραβεύτηκε από το Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο που του απέδωσε την μεγαλύτερη τιμητική διάκριση της Μητροπόλεως, αυτή του Χρυσού Σταυρού του αγίου Σπυρίδωνος.

 

Ο κ. Παπαιωάννου μέσω του Συλλόγου Γερμανοελληνικής Φιλίας «Filia Velbert», εδώ και αρκετά χρόνια επιτελεί χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες πολύ σημαντικό του έργο με δωρεές σε Σχολεία, Αστυνομία, Νοσοκομεία, Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα καθώς και σε Γηροκομεία και παιδιά με ειδικές ανάγκες αποδεικνύοντας έμπρακτα την νοσταλγία και το ενδιαφέρον για τον τόπο.

Ο κ.Παπαϊωάννου έχει υπάρξει

*10 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος στην πόλη του Φέλμπερτ 

* 10 χρόνια πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Φέλμπερτ  

* 10 χρόνια αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γερμανοελληνικής Φιλίας Φέλμπερτ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *