Ο λόγος στους νέους υποψήφιους βουλευτές: Αγγελος Ντόρκος-ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Share Button

DORKOS AGGELOS-Γιατί πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με την πολιτική

Τόσα χρόνια, η άποψη που κυριαρχούσε στην κοινωνία μας, ήταν ότι με την πολιτική δεν αξίζει να ασχοληθούν όσοι έχουν μια πετυχημένη πορεία στον επαγγελματικό στίβο. «Που να μπλἐκεις, τώρα», ήταν η μόνιμη επωδός. Κομματικοί μηχανισμοί, Γκρουέζες που έκαναν πάντα κουμάντο μέσα στα πολιτικά κόμματα, απωθούσαν τον υγιή κόσμο απ αυτήν την ενασχόληση…

Αποδείχθηκε όμως ότι έτσι, με την πολιτική ασχολήθηκαν αυτοί που δεν έπρεπε. Το αποτέλεσμα το είδαμε και το βιώσαμε όλοι μας. Η πατρίδα μας χρεοκόπησε. Και το χειρότερο όλων, δεν βρέθηκε μια λύση διεξόδου απ την κρίση. Το παλιό πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε καν να προτείνει τη δική του λύση για την επανάκαμψη της οικονομίας μας.

-Γιατί με το Ποτάμι

Η σκέψη μου τα τελευταία χρόνια της κρίσης ήταν ότι τελικά ο μόνος τρόπος για να βγούμε από την κρίση, είναι να εισέλθουν στον πολιτικό στίβο άνθρωποι εκτός των κομματικών μηχανισμών, άνθρωποι που έχουν δοκιμαστεί στην πραγματική ζωή, στην πραγματική οικονομία και έχουν επιτύχει κάποια πράγματα. Να προτείνουν λύσεις, να βγουν μπροστά και να βάλουν πλάτη στα πολλά προβλήματα της πατρίδας μας. Το Ποτάμι, είναι ο μοναδικός πολιτικός χώρος, που προτείνει ακριβώς αυτό! Δίνει βήμα σε νέους ανθρώπους, μακριά από κομματικούς μηχανισμούς, και προτάσσει το καλό της πατρίδας –όχι το κομματικό συμφέρον! Είναι η πρώτη φορά που ένα κίνημα θέλει συγκεκριμένες λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα και όχι αοριστολογίες «βουτηγμένες» σε ιδεοληψίες. Η ίδια η στάση του επικεφαλής, Σταύρου Θεοδωράκη, να αφήσει πίσω του την πετυχημένη επαγγελματική του πορεία και να βγει μπροστά, να εμπνεύσει κι άλλους για την σωτηρία της πατρίδας, ενέπνευσε και εμένα να πάρω την απόφαση.

Η χώρα δεν θα σωθεί από άεργους, μεγαλωμένους στους κομματικούς σωλήνες αλλά από ανθρώπους της πραγματικής ζωής!

Στόχος μου είναι να συμβάλλω και εγώ όσο μπορώ στην εξεύρεση των λύσεων που τόσο πολύ έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Και να δώσω με το παράδειγμά μου το έναυσμα και σε άλλους συμπολίτες μας να βγουν και αυτοί μπροστά:είτε προέρχονται από την μεταρρυθμιστική αριστερά είτε από τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, να συναντηθούμε στο κέντρο των αλλαγών, στο Ποτάμι! Και όλοι μαζί να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου μας, της χώρας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *