O M.Κάτσης υπογράφει την επιστολή-καταγγελία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που τα “βάζει” με τους “53+”-Στο στόχαστρο ο Σκουρλέτης για μεθοδεύσεις στις διαδικασίες του συνεδρίου

Share Button

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πρέπει να είναι καθόλου ευχαριστημένος από το όσα συμβαίνουν  στο εσωτερικό του κόμματος του και την εξέλιξη της διαδικασίας για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ενώ τα βλέμματα των στελεχών είναι στραμμένα προς την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, η οποία ως γνωστόν καλείται να αποφασίσει για μία σειρά θεμάτων που προκαλούν εντάσεις στην Κουμουνδούρου στο στόχαστρο βρέθηκε η κομματική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορείται για μεθοδεύσεις και μεροληπτική στάση.

Ο «πόλεμος» των τάσεων διευρύνεται και εκτός από ιδεολογικό περιεχόμενο, αποκτά επιμέρους μάχες για τα διαδικαστικά θέματα. Επίσης οι ομάδες και οι τάσεις, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντάς την κομματική γεωγραφία, δημιουργούν συμμαχίες αλλά και αλληλέγγυους.

Για παράδειγμα οι «53+» έχουν πλέον αλληλέγγυους τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Φίλη αλλά και τους παλαιούς κομματικούς που δεν βλέπουν με καλό μάτι τα ανοίγματα που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στο κέντρο αλλά και στους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα καλά κρατεί ο «πόλεμος» προεδρικών και «53+» στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κλιμακώνονται οι εσωκομματικές μάχες εν όψει του συνεδρίου του κόμματος που θα διεξαχθεί τον Μάιο και της επιχειρούμενης διεύρυνσης που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε μια τελευταία κίνηση, 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλαν επιστολή προς τη Γραμματεία Οργανωτικού και τα μέλη του Διευρυμένου Οργανωτικού Γραφείου. Σε αυτή, ζητούν να τους κοινοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις που έχουν γίνει από τον περασμένο Ιούλιο ως σήμερα, αλλά και όσες έχουν προγραμματιστεί για το μέλλον είτε τοπικές, είτε θεματικές, είτε γενικές συνελεύσεις. Οι βουλευτές ζητούν αναλυτική καταγραφή των εκδηλώσεων, περιλαμβάνοντας την ημερομηνία, τον τόπο, τον φορέα της διοργάνωσης, το θέμα και τα ονόματα των ομιλητών.

Στο στόχαστρο, σύμφωνα με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρίσκεται ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης που κατηγορείται ότι μεθοδεύει και ελέγχει τις διαδικασίες προς το συνέδριο μεροληπτώντας υπέρ των «53+». Σύμφωνα με τους βουλευτές, με ευθύνη του κόμματος, το οργανωτικό του οποίου έχει και τον τελευταίο λόγο, στις συγκεντρώσεις που διεξάγονται σε όλη τη χώρα ανά νομό, αντί να μετέχουν ως ομιλητές ένα στέλεχος προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα από την «Προοδευτική Συμμαχία» καλούνται τις περισσότερες φορές τα ίδια στελέχη, τα οποία, όπως επισημαίνουν προέρχονται από τους «53+».

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν – εμμέσως πλην σαφώς – ότι σκοπίμως δεν ενημερώνονται από το κόμμα για τις εκδηλώσεις που γίνονται και δεν καλούνται ως ομιλητές ενώ η μόνιμη τετράδα που προωθείται είναι, Τσακαλώτος- Αχτσιόγλου- Φίλης- Σκουρλέτης.

Το newpost παρουσιάζει την επιστολή και ποιοι βουλευτές την υπογράφουν.

Αθήνα, 31/1/2020

Προς: Γραμματεία Οργανωτικού Γραφείου, [να μπουν ονόματα],

Μέλη του Διευρυμένου Οργανωτικού Γραφείου [να μπουν ονόματα]

Κοιν.: Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ σ. Αλέξη Τσίπρα

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Λάβαμε χθες το email σας σχετικά με την ακολουθητέα διαδικασία για τη διοργάνωση εκδηλώσεων του κόμματος, καθώς και τα κριτήρια του Οργανωτικού Γραφείου για τον ορισμό των ομιλητών.

Σε συνέχεια αυτού, για την ενημέρωσή μας παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε την καταγραφή όλων των εκδηλώσεων – τοπικών, θεματικών ή γενικών συνελεύσεων – που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Ιούλιο ως σήμερα, καθώς και αυτές που έχετε προγραμματισμένες, περιλαμβάνοντας την ημερομηνία, τον τόπο, τον φορέα της διοργάνωσης, το θέμα και τα ονόματα των ομιλητών.

Συντροφικά,

Οι Βουλευτές της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Μέλη της ΠΓ, της ΚΕ και της ΚΕΑ 

ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΝΙΝΑ

ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΘΑΝΟΣ

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ

ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΟΣ

ΣΚΟΥΦΑ ΜΠΕΤΤΥ

ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΛΤΟΣ

ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΡΑΛΛΙΑ

Το παρασκήνιο της επιστολής

Η κίνηση αυτή προκλήθηκε, όπως αναφέρεται και στην επιστολή, από μία εγκύκλιο που έστειλε το οργανωτικό του κόμματος, στην οποία «απαγορευόταν» οποιαδήποτε εκδήλωση που θα οργάνωναν βουλευτές με τις κομματικές οργανώσεις.

Η εγκύκλιος αυτή ήταν με τη σειρά της η απάντηση των «53+», που από ότι φαίνεται ελέγχουν την κομματική γραφειοκρατία, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μοσχάτο με τους βουλευτές και πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη.

www.newpost.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *