Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑΝ ν.Θεσπρωτίας για την συναυλία στη μνήμη του Μητροπάνου

Share Button

Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συναυλία που διοργάνωσε ο σύλλογός μας τη Δευτέρα 18 Ιουλίου προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου, στην πλατεία Δημαρχείου.

Στη μεγάλη αυτή συναυλία με τίτλο «πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία» ξεχώρισε η παρουσία δεκάδων παιδιών που άκουσαν για πρώτη φορά τραγούδια του Δ. Μητροπάνου ,που η κληρονομιά του παραμένει μια σχολή από μόνη της, με κύριες αξίες την καθαρότητα, την ευθύτητα και τη τιμιότητα.

Γέμισε με κόσμο η πλατεία δημαρχείου ,σε μια μαγική βραδιά, γεμάτη με τραγούδια του αξέχαστου ερμηνευτή.

‘Ηταν μια συναυλία, απ αυτές που συζητιούνται για πολύ καιρό. Ήταν εκεί άνθρωποι που μεγάλωσαν με τα τραγούδια αυτά. Ηταν εκεί εργαζόμενοι ,λαϊκοί άνθρωποι που κάθε φορά ανατριχιάζουν με τα κομμάτια του.

Ένα μαγικό συναπάντημα γενεών.

Κρατάμε αυτή τη βραδιά στη μνήμη μας καθώς επίσης και την χαρακτηριστική τοποθέτηση του Δημήτρη Μητροπάνου ,που είχε πεί : « Μπορεί κάποιοι να με λένε και γραφικό για τις επιλογές μου. Αυτοί, όμως, τι είναι; Εγώ μπορεί να είμαι γραφικός, αυτοί, όμως, είναι δουλοπρεπείς, γλείφτες. Δεν με νοιάζουν, ούτε με αφορούν. . Εχω την αξιοπρέπειά μου, που λείπει απ’ αυτούς που σκύβουν το κεφάλι και κλίνουν το “βολεύομαι” σε όλες τις πτώσεις».

 Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί αυτή η συναυλία, ευχαριστούμε τους μουσικούς της ορχήστρας που χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές στο κοινό, ερμηνεύοντας με τον μοναδικό τους τρόπο τραγούδια που έχουν μείνει ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου. Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον συνάδελφο Ανδρέα Κωστούλα που φιλοτέχνησε το πορτρέτο του Δ. Μητροπάνου.

Το πολιτιστικό γίγνεσθαι ,έχει συνέχεια με την εικαστική έκθεση που θα λάβει χώρα στο ΠΑΝΘΕΟΝ από τις 26ως 31/07/2022. Θα είμαστε και πάλι όλοι εκει.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                              ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *