Ο Σύλλογος Γερμανοελληνικής Φιλίας Φέλμπερτ κέρδισε το Βραβείο «European Active Civil Society»

Share Button

Το Βραβείο «European Active Civil Society» απονεμήθηκε στον Σύλλογο Γερμανοελληνικής Φιλίας Φέλμπερτ από το Υπουργείο του Κρατιδίου Ρηνανίας-Βεστφαλίας που είναι αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα.

Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από το γεγονός ότι η εθελοντική εργασία και η ανθρωπιστική βοήθεια του συλλόγου κάνουν πράξη την ευρωπαϊκή αξία της αλληλεγγύης και έτσι την φέρνουν πιο κοντά σε πολλούς ανθρώπους που είχαν προηγουμένως λιγότερα σημεία επαφής με την ευρωπαϊκή ιδέα.

Ο Σύλλογος, όπου α’ αντιπρόεδρος του Συλλόγου είναι ο Θεσπρωτός Λάζαρος Παπαϊωάννου, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η ευρωπαϊκή ιδέα υλοποιείται και βιώνεται τοπικά με υποδειγματικό τρόπο.

“Με τον τρόπο αυτό, συμβάλλετε στην καλύτερη κατανόηση της Ευρώπης στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και παρακινείτε άλλους φορείς της κοινωνίας των πολιτών να εμπλακούν στην Ευρώπη” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Επιτροπής. “Ο Γερμανοελληνικός Σύνδεσμος Φιλίας δεσμεύεται για μια Ευρώπη προσανατολισμένη στον πολίτη, ζωντανή και βιώσιμη”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *