Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου Παραμυθιάς για την συγχώνευση τμημάτων

Share Button

Αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου Παραμυθιάς πραγματοποίησε την Τετάρτη 13/10/21 συνάντηση με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κ. Κοσσιώρη με θέμα: «Συγχώνευση τμημάτων στο Γυμνάσιο Παραμυθιάς». Η συνάντηση αυτή έγινε μετά από απόφαση των γονέων που παρευρέθηκαν σε συνάντηση την προηγούμενη ημέρα με την Διευθύντρια του Γυμνασίου Παραμυθιάς, στην οποία συνάντηση συντάχθηκε διαμαρτυρία προς το Υπουργείο σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλα τα σχολεία.

Από την ενημέρωση που μας έγινε διαπιστώθηκε ότι στο Γυμνάσιο Παραμυθιάς θα συγχωνευθούν τα τρία τμήματα της Α΄ τάξης σε δύο, αλλά προς το παρόν δεν έχει δοθεί ακόμη εντολή προσδοκώντας σε κάποια υποχώρηση της Κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα ούτε το ζήτημα της συγχώνευσης και των τριών τμημάτωνσε δύο της Β΄ τάξης, καθώς θα εξαρτηθεί από την αποδοχή ή μη τηςπρότασής του για συγχώνευση μόνον στην Α΄ τάξη από το Υπουργείο Παιδείας.Αναγνώρισε το δίκιο της καθολικής αντίδρασης για την απόφαση αυτή με την οποία δεν συμφωνεί και ο ίδιος και έχει διαμαρτυρηθεί προς κάθε κατεύθυνση. Αλλά από ότι φαίνεται η εντολή θα δοθεί.

Από την πλευρά μας του εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην απαράδεκτη απόφαση των συγχωνεύσεων, για λόγους υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς και για τους λόγους που αναφέρονται στην διαμαρτυρία μας προς το Υπουργείο η οποία θα δημοσιευθεί μαζί με το παρόν δελτίο τύπου.

Ζητήσαμε να μην δώσει εντολή για καμία συγχώνευση και υποσχεθήκαμε ότι θα αγωνιστούμε για να μη περάσει η απαράδεκτη, η επικίνδυνη και αναχρονιστική απόφαση σε βάρος των παιδιών μας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *