Ο Συνδυασμός «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» στο Μορφάτι

Share Button

Κλιμάκιο του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» αποτελούμενο από τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Μαρίνα Κοσιώρη, Μαρία Σπυριδώνου, Ντίνο Μπόλωση, Παύλο Παπαρούνα, Σπύρο Τσίγγο και Ηλία Παππά, και τον επικεφαλή του Συνδυασμού Παναγιώτη Νταή, επισκέφθηκε την Κοινότητα Σπαθαραίων. Μαζί με τους υποψηφίους Συμβούλους της Κοινότητας Γιάννη Ζαραβούτση, Βασίλη Μπάμπα και Μαρία Τσακίρη, αλλά και άλλους κατοίκους του χωριού, συζητήθηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη χωροταξικού σχεδιασμού, ώστε να καθορισθούν οι χρήσεις γης και να επέλθει η απαραίτητη ισορροπία μεταξύ της εκμετάλλευσης της γης για τον πρωτογενή τομέα και της χρησιμοποίησής του για την εγκατάσταση εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Ένα ακόμη βασικό πρόβλημα είναι η κατάσταση των αγροτικών δρόμων, η οποία χρήσει βελτίωσης, όπως επίσης και η αναβάθμιση των υποδομών στους κοινόχρηστους χώρους του χωριού (πλατεία, προαύλιο σχολείου, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.α.

Τέλος, επισημάνθηκε η προτεραιότητα προστασίας και ανάδειξης της λίμνης Καλοδικίου, καθώς αποτελεί ένα χώρο απαράμιλλης ομορφιάς και μεγάλης περιβαλλοντικής σπουδαιότητας, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη της περιοχής, που ούτως ή άλλως βρίσκεται στη διαδρομή που ενώνει τα τουριστικά ανεπτυγμένα παράλια, με την περιοχή των πηγών του Αχέροντα.

Ο Συνδυασμός μας, έχει ειδική αναφορά στο πρόγραμμά του, για την ανάδειξη της περιοχής αυτής, η οποία θα παρουσιαστεί αναλυτικά στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Angelika Palace στην Ηγουμενίτσα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *