Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την περιοδεία στην αγορά των Φιλιατών

Share Button

Την Πέμπτη 18-6-2020 κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής, της Οργάνωσης Μελών Φιλιατών και του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε την αγορά και την λαϊκή των Φιλιατών διανέμοντας στους πολίτες το πρόγραμμα- πρόταση του «Μένουμε Όρθιοι II», καθώς και τις προτάσεις για την Γεωργία, την Κτηνοτροφία και την Αλιεία.

Από την συνομιλία μας αυτή αναδείχθηκε έντονα η ανησυχία των επαγγελματιών, των εμπόρων, των αγροτών, των εργαζομένων για το «τι μέλλει γενέσθαι» στην ελληνική οικονομία. Εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την οικονομία, την ανεργία και το εισόδημά τους.

Μέχρι στιγμής κανένα μέτρο ενίσχυσης δεν έχει φτάσει σε αυτούς. Η αγορά κινείται με έντονα πτωτικούς ρυθμούς, η περιοχή συνεχίζει να φθίνει, προοπτική δεν φαίνεται να υπάρχει. Μια ολόκληρη περιοχή ερημώνει και οι επιπτώσεις από την πανδημία θα είναι καταστροφικές για το μέλλον της, αν δεν ληφθούν άμεσα και γενναία μέτρα ενίσχυσης.

Από την πλευρά μας τονίστηκε, ότι είμαστε αντίθετοι με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία επιλέγει να απαντήσει με έπαρση και αλαζονεία, με μια πολιτική που μας επιστρέφει στις πρώτες, σκοτεινές ημέρες των μνημονίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία προτείνει ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στήριξης της εργασίας, των ανέργων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αγροτών, των εργαζομένων στον πρωτογενή τομέα και των συνταξιούχων, το οποίο καταρτίστηκε μετά από διαβούλευση και διαρκή επικοινωνία με την κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς, για να αντιμετωπίσουμε την κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Καλέσαμε τους πολίτες να συνταχθούν με τις προτάσεις μας για να ανακόψουμε το πισωγύρισμα, ώστε να μην πάνε χαμένοι οι κόποι του ελληνικού λαού, της προηγούμενης περιόδου.

ΝΕ Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *