Ο Θεσπρωτός Αντώνης Νικολάου στους 69 καλύτερους μαραθωνοδρόμους της Ελλάδας για το 2022 (!!)

Share Button

Υπερτριαπλασιάστηκε μέσα σε μία ημέρα η λίστα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων του 2022. Από 33 δρομείς που είχε ο πίνακας την προηγούμενη βδομάδα, πλέον έφτασε στους 103 από τους αγώνες της Κυριακής 10 Απριλίου. Από τις 70 νέες προσθήκες, οι 53 προκύπτουν από τον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης, οι 11 από το Ρότερνταμ, οι 3 από τη Ζυρίχη,και άλλες 3 από τη Ρόδο.

Στην σχετική λίστα συμπεριλαμβάνεται και ένας Θεσπρωτός. Ο λόγος για τον Αντώνη Νικολάου από την Πέστανη που βρίσκεται στην πολύ τιμητική 69η θέση με την εντυπωσιακή επίδοση 02:55:54 που σημείωσε την περασμένη Κυριακή στον μαραθώνιο του Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Στην 71η θέση βρίσκεται ο Θανάσης Κουτσιμανής (φώτο αριστερά) ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργάζονταν και διέμενε στην Ηγουμενίτσα προτού μετακομίσει πρόσφατα στο Γύθειο για επαγγελματικούς λόγους με επίδοση 2.56.44 που σημείωσε στον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή.

Η κορυφή στη λίστα άλλαξε, και ο Χριστόφορος Ξένος που ήταν πρώτος με το 2.27.21 στο Μάντσεστερ, πλέον είναι 4ος. Πρώτος στον πίνακα πέρασε ο νικητής του Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Καλαπόδης (2.26.20).
Ακολουθεί 2ος ο Γιάννης Ζερβάκης που έκανε στο Ρότερνταμ 25 δευτερόλεπτα περισσότερα. Στην 3η θέση βρίσκεται ο δεύτερος της Θεσσαλονίκης Ιάσωνας Ιωαννίδης που τερμάτισε σε 2.27.06.
Για τη λίστα υπολογίζονται οι επιδόσεις μέχρι 3 ώρες για τους άνδρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *