Ο Β. Γιόγιακας επικεφαλής αντιπροσωπείας της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας στα Τίρανα

Share Button

Η συμβολή των κοινοβουλίων της Ελλάδας και της Αλβανίας στην προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών κυριάρχησε στις συναντήσεις αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας η οποία επισκέφθηκε τα Τίρανα από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου.

Την Ομάδα Φιλίας εκπροσώπησαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας ως Πρόεδρος, η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα ως Αντιπρόεδρος και ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας ως μέλος. Το πρόγραμμα περιλάμβανε μεταξύ άλλων συναντήσεις με την Πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου κα Lindita Nikolla, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος κ. Taulant Balla, τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Enkelejd Alibeaj, την επικεφαλής της αντίστοιχης ομάδας φιλίας του αλβανικού Κοινοβουλίου κα Anila Denaj, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής, Εμπορίου και Περιβάλλοντος του αλβανικού κοινοβουλίου κ. Arben Pëllumbi, τον Δήμαρχο Τιράνων κ. Erion Veliaj και την Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας κα Belinda Balluku. Οι Έλληνες βουλευτές πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

«Εκ μέρους όλης της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας θέλω να ευχαριστήσω το αλβανικό Κοινοβούλιο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Καθώς και οι 3 βουλευτές της αντιπροσωπείας είμαστε Ηπειρώτες, διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Αλβανία, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την ευρωπαϊκή προοπτική της αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με την ελληνική εθνική μειονότητα με την οποία έχουμε ιδιαίτερους δεσμούς. Θεωρούμε ότι είναι πολύ χρήσιμο εμείς οι βουλευτές, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των δύο λαών, να συνεισφέρουμε από τη δική μας θέση στην αμοιβαία κατανόηση των απόψεων των δύο πλευρών και στην προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Τις τελευταίες δεκαετίας πολίτες των δύο χωρών έχουν έρθει πιο κοντά παρά ποτέ και είναι αυτοί οι οποίοι δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθούν οι κυβερνήσεις δύο γειτονικών χωρών: είναι ο δρόμος της συνύπαρξης, της εμπιστοσύνης, της φιλίας. Είμαστε επίσης ευτυχείς που είχαμε την τιμή και την χαρά να μας υποδεχθεί ένας από τους πιο αξιοσέβαστους και επιδραστικούς ιεράρχες των καιρών μας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, με τον οποίο η συζήτηση εμπνέει πάντα θαυμασμό, συγκίνηση και ελπίδα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Βασίλης Γιόγιακας.

ΦΩΤ. με την Πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου κα Lindita Nikolla

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *