Ο βιονικός Ηγουμενιτσιώτης Δημήτρης Λιάκος ολοκλήρωσε τον μυθικό αγώνα υπεραπόστασης 142 χιλιομέτρων “Δρόμος Αθανάτων”

Share Button

Ο ατρόμητος και βιονικός Δημήτρης Λιάκος πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στον επικό αγώνα 142 χιλιομέτρων με την επωνυμία “9ος Δρόμος Αθανάτων”.

Ο Ηγουμενιτσιώτης δρομέας κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 14:19:39 τερματίζοντας στην πολύ τιμητική 4η θέση σε σύνολο μεταξύ 91 συνολικά αθλητών που πήραν μέρος (τερμάτισαν οι 66).

Ο Λιάκος βρέθηκε στην γραμμή της εκκίνησης στην Τρίπολη και τερμάτισε στην Καλαμάτα με ενδιαμέσους σταθμούς την Σπάρτη και τον Μυστρά σε μια ανεπανάληπτη και αδιανόητη προσπάθεια που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Παράλληλα, αυξάνει εντυπωσιακά της πιθανότητες να κληρωθεί ανάμεσα στους τυχερούς που θα συμμετάσχουν στο Σπάρταθλο της επόμενης χρονιάς που αποτελεί και τον μεγάλο στόχο.

Στην κεντρική φώτο από την απονομή (ο Λιάκος διακρίνεται με το κίτρινο μπλουζάκι)

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΦΕΤΟΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑ ΤΑ ΕΤΗ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ!
Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές:
-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη(εκκίνηση αγώνα)
-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη(80ο χλμ.)
-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά(85,7ο χλμ.)
-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα), του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Β΄ της Καλαμάτας.(ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ)
Η διαδρομή κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου και ειδικά η διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη κινείται παράλληλα με την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και διαμέσου των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του  Όρους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *