ΟΑΕΔ: Σήμερα ξεκινά το πρόγραμμα Voucher για άνεργους αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ έως 29 ετών

Share Button

OAEDΣήμερα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα voucher για την κατάρτιση 12.917 ανέργων αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, το οποίο έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών και συνολικό προϋπολογισμό ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους, αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών, ενώ δίνει έμφαση στην ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων, καθώς και σε θέματα της αγοράς απασχόλησης, σύνταξης βιογραφικού και σε δεξιότητες τεχνολογίας, πληροφορικής κι επικοινωνίας.

Με δηλώσεις της στην εφημερίδα Real News, η διοικητής του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, ανέφερε ότι θα αξιοποιηθεί η λίστα των 7.000 επιτυχόντων, που έχει ήδη δημοσιευτεί από τον ΟΑΕΔ, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα συμπληρωθούν από τους επιλαχόντες.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα έχει επανασχεδιαστεί, προκειμένου οι θέσεις κατάρτισης και πρακτικής άσκησης των πτυχιούχων να συμβαδίζουν πλήρως με το πτυχίο τους. Επίσης, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί ανάρτηση των κενών θέσεων των επιχειρήσεων με παράλληλη επισήμανση σχετικά με την ειδικότητα και το πτυχίο που θα πρέπει να διαθέτει ο καταρτιζόμενος, ενώ οι άνεργοι, βάσει της λίστας, θα επιλέγουν μόνοι τους το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης που τους εξυπηρετεί. Τέλος, οι καταρτιζόμενοι θα αμείβονται με 4 αντί 3 ευρώ την ώρα, έπειτα από εξοικονόμηση πόρων, λόγω της μείωσης των αριθμών των συμβούλων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *