Οδοιπορικό για την Παιδεία από το ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία

Share Button

Με τριήμερη επίσκεψη στην Ηπειρο, από Παρασκευή 20 έως Κυριακή 22-10-2023, ξεκινά η εξόρμηση ενημέρωσης, επικοινωνίας και διαλόγου με εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές, μαθητές και φορείς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Το «Οδοιπορικό για την Παιδεία», που συντονίζει ο Βουλευτής Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Παιδείας σε συνεργασία με τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αποτελεί μια κινηματική προσέγγιση για τη δημιουργία δικτύων, επαφή με την περιφέρεια, καταγραφή προβλημάτων, διαμόρφωση ατζέντας και θέσεων για την παιδεία.

Στο Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας, αναλύθηκαν ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας του σχολείου που το κατέστησαν ήδη από τον τρίτο χρόνο από την ίδρυση του έναν επιτυχημένο θεσμό. Παράλληλα τονίστηκαν οι προοπτικές και οι επαγγελματικές ευκαιρίες που δίνει το σχολείο στους απόφοιτους μαθητές του και οι προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν σε υποδομές για να υποδεχθεί τις λυκειακές τάξεις από την ερχόμενη σχολική χρονιά

Το παρών έδωσαν εκτός του κ. Παραστατίδη και οι: Πετράκης Σταύρος (αντιπρόεδρος ΔΟΕ), Παπαδαντωνάκης Ανδρέας (ταμίας της ΟΛΜΕ), ο Διευθυντής και εκπαιδευτικοί του σχολείου, ο πρόεδρος Γονέων και κηδεμόνων και άλλοι γονείς, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της κοινότητας Μαζαρακιάς Ράπτης Ελευθέριος.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο μετέβη στην Ηγουμενίτσα όπου σε κεντρικό σε καφέ της πόλης πραγματοποιήθηκε διαδραστική συζήτηση κινηματικού χαρακτήρα, με θέματα τοπικού και γενικού εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος όπως η επαναλειτουργία των ΤΕΙ Ηγουμενίτσας ή τουλάχιστον η μετατροπή τους σε ερευνητικό κέντρο που θα αφορά όλο το φάσμα της γαλάζιας οικονομίας σε διασύνδεση με το παν. Ιωαννίνων, η επέκταση του παραμεθορίου επιδόματος σε όλο το νομό Θεσπρωτίας, η αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής των σχολικών μονάδων του δήμου Ηγουμενίτσας και ιδιαίτερα των νηπιαγωγείων με χρήση του κτιρίου του πρώην Κ.Υ. Ηγουμενίτσας, η αξιολόγηση, τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά των εκπαιδευτικών, θέματα της ειδικής αγωγής, ωραρίου και αναθέσεων των εκπαιδευτικών.

Παρόντες ήταν οι: Στέφανος Παραστατίδης, Πετράκης Σταύρος (αντιπρόεδρος ΔΟΕ), Παπαδαντωνάκης Ανδρέας (ταμίας της ΟΛΜΕ), Μπράτης Δημήτρης (μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ), ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος Ηγουμενίτσας Νταής Παναγιώτης, ο Διευθυντής Δ/βαθμιας Εκπαίδευσης Μητσιώνης Βασίλειος, ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας και γραμματέας της ν.ε. του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας Γεωργίου Ιωάννης, ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας και μέλος της ν.ε. του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας Θεοδώρου Μιχάλης, ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και νεοεκλεγείς πρόεδρος της κοινότητας Ηγουμενίτσας Βιρβίλης Κων/νος, εκπαιδευτικοί της α/βαθμιας και β/βαθμιας εκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *