Οι 6 Εθνικές Προτεραιότητες-κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στην Ηγουμενίτσα

Share Button

Πολιτική εκδήλωση πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας το Σάββατο το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα με εισηγήτριες την Θεοδώρα Τζάκρη (βουλευτής Πέλλας) και την Ολυμπία Τελιγιορίδου (βουλευτής Καστοριάς, τομεάρχης αγροτικών θεμάτων).

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι 6 Εθνικές Προτεραιότητες-κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον γενικό τίτλο «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ», όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στη  ΔΕΘ 2022 από τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Συμμετείχαν εκτός από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, παραγωγικών φορέων,  φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων της τοπικής κοινωνίας.

Ακολούθησαν συζήτηση-διάλογος, όπου αναλύθηκαν και τα ιδιαίτερα τοπικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Θεσπρωτίας, όπως η ανεργία, το δημογραφικό, οι επιπτώσεις της ακρίβειας στην αγορά, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στα νοικοκυριά, οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας κ.ά

Το μεσημέρι του Σαββάτου η κ. Τζάκρη περιόδευσε στην Παραμυθιά, ενώ η κα Τελιγιορίδου είχε συναντήσεις στον κάμπο της Κεστρίνης με παραγωγούς στα κτήματα.

Παράλληλα επισκέφθηκε τη Λωρίδα Σαγιάδας για αυτοψία στην περιοχή αδειοδότησης των ασφαλτικών.

“28 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειες με εξαγωγικό προσανατολισμό πλήττονται από την έγκριση της κυβέρνησης για εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου.
Δίπλα στον ζωτικό χώρο του πολύ σημαντικού αυτού παραγωγικού κλάδου της Θεσπρωτίας η εγκατάσταση πετρελαιοειδών θα είναι καταστροφική και επιπρόσθετα θα επιφέρει μεγάλη περιβαλλοντική και τουριστική ζημιά.
Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί για την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και δε διστάζει να αγνοήσει ακόμη και τους όρους της ΠΟΑΥ για την χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών και την απαιτούμενη ανάπτυξη που οφείλει να είναι αειφόρος.
Όποιοι κατέληξαν στην βλαπτική αυτή απόφαση είναι ή άσχετοι ή εξυπηρετούν συμφέροντα” τόνισε η κα Τελιγιορίδου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *