Οι διοργανωτές για τον κολυμβητικό περίπατο “IONIAN EXPLORES SWIMMING DREPANOS 2023” στην παραλία Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα

Share Button
Την Κυριακή 06/08/2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στην παραλία του Δρεπάνου Ηγουμενίτσας με την πραγμάτωση δύο κολυμβητικών διαδρομών 3 χλμ και 6 χλμ για άνδρες και γυναίκες με την ειδικότερη ονομασία «Ionian Explorers- Swimming Drepanos 2023» και με άλλες σχετικές παράλληλες δράσεις, όπως η διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων της οργάνωσης Safe Water Sport με θέμα την ασφάλεια στη θάλασσα και τις ακτές.
Ταυτόχρονα βραβεύτηκαν έξι μέλη του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου, για την ιδιαίτερη παρουσία τους στα αθλητικά δρώμενα και την ανάπτυξη του «ευ αγωνίζεσθαι» στην πόλη της Ηγουμενίτσας, μέσω του μαζικού αθλητισμού και την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Αυτή η κολυμβητική δράση («Ionian Explorers- Swimming Drepanos 2023») εντάσσεται στην γενικότερη ονομασία «IONIAN SWIMMING CHALLENGER» που προκύπτει από τις ανεξάρτητες διοργανώσεις κολυμβητικών περιπάτων της Άρτας, της Ηγουμενίτσας, των Παξών, του Μεσολογγίου και τέλος της Πρέβεζας και όπου κάθε χρόνο θα γίνετε μια εκδήλωση επιβράβευσης στους συμμετέχοντες και τους αρωγούς αυτής της διοργάνωσης.
Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η γνωριμία με την κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης όλο και περισσότερων ανθρώπων και η διάδοση της ως μια σύγχρονη Αθλητική και Τουριστική Δράση, που θα ωθήσει την ανάπτυξη του εμπορίου, με σεβασμό στο περιβάλλον.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 50 κολυμβητές από όλη την Ελλάδα και πλήθος θεατών. Οι συμμετέχοντες έμειναν ευχαριστημένοι από την ασφάλεια που τους παρείχαμε κυρίως στη θάλασσα, από την φιλοξενία, την εν γένει οργάνωση και την μοναδική φυσική ομορφιά του Δρεπάνου που ενδείκνυται για παρόμοιες δράσεις.
Από πλευράς μας ως Ionian Explorers θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Εμποροβιοτεχνικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας που υιοθέτησε την πρόταση μας για την δημιουργία αυτής της εκδήλωσης και μας εμπιστεύτηκε την διεξαγωγή της. Επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν, παρευρέθηκαν και συνέβαλαν έμπρακτα για την πραγμάτωση αυτής της όμορφης και ξεχωριστής εκδήλωσης. Ειδικότερα το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, την Π.Ε. Θεσπρωτίας, την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), το ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Επίσης την μη κερδοσκοπική εταιρεία Safe Water Sports που έχει αφιερωθεί στην διάδοση της ιδέας της ασφάλειας στο υδάτινο περιβάλλον, καθώς και τις επιχειρήσεις στην παραλία του Δρεπάνου «καντίνα Dakar», «Niva Sea Park» και «Camping Drepanos» που φιλοξένησε την διοργάνωση, όπως και τους ναυαγοσώστες μας. Ξεχωριστή μνεία και ευχαριστίες ανήκουν στο σύνολο των εθελοντών για την ανιδιοτελή, άοκνη και υπερπολύτιμη προσφορά τους.
Για τους Ionian Explorers,
Με εκτίμηση,
Σταύρος Βένος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *