Οι ομιλίες από το Webinar «1821: Η πραγμάτωση μιας ουτοπίας» + (Video)

Share Button

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/03/2021 το live open webinar με θέμα «1821: Η πραγμάτωση μιας ουτοπίας. Η Επανάσταση που πέτυχε με δύναμη το “Εμείς”» που διοργάνωσε το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Θεσπρωτίας για να τιμήσει την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από τον χώρο της ακαδημαϊκής κοινότητας, μετέφεραν δια μέσου των σημαντικών ομιλιών τους, το μήνυμα της Επανάστασης που μας υπενθυμίζει την έννοια-σύμβολο της Ελευθερίας, αλλά και την δύναμη του ανθρώπου που κάνει το αδύνατο δυνατό μέσα από τον κοινό αγώνα.

Ομιλητές:

  • Παντελής Κυπριανός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών: «Φωτισμένοι άνθρωποι για μια καλύτερη κοινωνία».
  • Μαρούλα Παπαευσταθίου, Διδάκτωρ Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Συντονίστρια Εκπ/κού Έργου Φιλολόγων του Περιφερειακού Κέντρου Εκπ/κού Σχεδιασμού Ηπείρου: «Ηπειρώτες εθνικοί ευεργέτες: η συμβολή τους στην προετοιμασία της ελληνικής επανάστασης του 1821 και στη θεμελίωση του νεοελληνικού κράτους».
  • Τάσος Χατζηαναστασίου, Διδάκτωρ Ιστορίας Α.Π.Θ., συγγραφέας: «Γυναίκες στην Επανάσταση του 1821».

 

Οργάνωση-Επιμέλεια-Συντονισμός:

  • Θάλεια Θεοδωρίδη, Εκπαιδευτικός, Επικοινωνιολόγος Μ.Α.

 

Βίντεο με τις ομιλίες, εδώ «1821: Η πραγμάτωση μιας ουτοπίας. Η Επανάσταση που πέτυχε με δύναμη το “Εμείς”»

 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου, κ. Κωνσταντίνος Καμπουράκης, καθώς και η αν. Οργανωτική Συντονίστρια του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ηπείρου, κα Ευδοξία Σακελλαροπούλου. Επίσης, την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης διαφόρων περιοχών της χώρας, εκπρόσωποι φορέων καθώς και συλλόγων εκπαιδευτικών. Συγκινητική υπήρξε η συμμετοχή  πλήθους κόσμου, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από την Κύπρο καθώς και χώρες όπως: Η.Π.Α., Καναδά, Γερμανία, Αγγλία.

Το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου, απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. για την στήριξή του.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συνεργάτες που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης:

  • κ. Μιλτιάδη Ντόβα, Διδάκτορα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • κ. Δημήτρη Θεοδωρακόπουλο,, Εκπαιδευτικό ΜSc
  • κ. Απόστολο Γατσέλο, Εκπαιδευτικό Πληροφορικής
  • κ. Χαράλαμπο Κανδηλιώτη, Εκπαιδευτικό Εικαστικών
  • κα Κατερίνα Σαλαβούρα, Σύμβουλο Επικοινωνίας MSc

Το webinar διοργανώθηκε από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Ηπείρου, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ηπείρου (Π.Ε.Κ.Ε.Σ.), τη Διεύθυνση Π.Ε. Θεσπρωτίας, τη Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων και τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *