Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σούλι-Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το Ολοκαύτωμα

Share Button

giortes-soylioyΣυνεχίζονται σήμερα και κορυφώνονται την Κυριακή με την αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου από τον καλόγερο Σαμουήλ, οι τριήμερες εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου. Το παρών θα δώσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Σάββατο 06 Ιουνίου 2015:

Ώρα 20:00 Παραμυθιά : Δημαρχείο Σουλίου. Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και περιδιάβαση των χορευτών με παραδοσιακές φορεσιές, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, στην πόλη της Παραμυθιάς.
Ώρα 21:00 Παραμυθιά : Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη. Δημοτικοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων του Δήμου και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Κυριακή 07 Ιουνίου 2015:

Ώρα 6:30 έως 11:00 Κίνηση με κατεύθυνση τον Ιστορικό Χώρο του Σουλίου.
Ώρα 7:00 Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. κ. ΤΙΤΟΥ.
Ώρα 10:15 Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δονάτου.
Ώρα 10:45 Μετάβαση των επισήμων και των λοιπών επισκεπτών στο Αμφιθέατρο. Τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων. Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας. Αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.
Ώρα 11:35 Μετάβαση στο χώρο του Βουλευτηρίου των Σουλιωτών. Υποδοχή των επισήμων στο κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Σουλίου.
Ώρα 12:00 Επιμνημόσυνη δέηση. Προσκλητήριο Πεσόντων Σουλιωτών. Κατάθεση στεφάνων. Ενός (1΄) λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος. Χαιρετισμός από την Δήμαρχο Σουλίου. Απονομές μεταλλείων στους δρομείς. Παραδοσιακοί εθνικοί χοροί.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις, την Κυριακή 07 Ιουνίου 2015, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών : Ώρα 9:30 Εκκίνηση από την Τοπική Κοινότητα Γλυκής. Ώρα 12:00 Τερματισμός – λήξη αγώνα στο χώρο του Βουλευτηρίου των Σουλιωτών. Τέλος των εκδηλώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *