Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού Προγράμματος Life Long Learning – GRUNDTVIG στην Ηγουμενίτσα

Share Button

horamaΟλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ηγουμενίτσα ο διετής κύκλος ενός σημαντικού εκπαιδευτικού Προγράμματος Life Long Learning – GRUNDTVIG με τίτλο : Start-Art of the Start και συμμετοχή ειδικών από Αγγλία, Τσεχία , Ολλανδία , Ισπανία και από τον Ελληνικό Οργανισμό ΟΡΑΜΑ Θεσπρωτίας.

Το πρόγραμμα τις δύο τελευταίες ημέρες περιελάμβανε την Δευτέρα Δραστηριότητες του κλεισίματος, με οριστική διαμόρφωση του παραχθέντος Εκπαιδευτικού Υλικού και των Εργαλείων Συμβουλευτικής Επιχειρηματικότητας. Την ίδια μέρα έγινε η Συνολική αξιολόγηση και ο Σχεδιασμός νέων συνεργασιών στο Πλαίσιο των νέων Ευρωπαϊκών προκηρύξεων της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Χθες, έγινε ενημέρωση για τα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα της Θεσπρωτίας και ξενάγηση στους βασικότερους Πολιτισμικούς και περιβαλλοντικούς χώρους της περιοχής.

Το πρόγραμμα Grundtvig είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης που αποτελεί μέρος του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2007-2013, και στοχεύει στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση ενηλίκων και τη δια βίου μάθησης σε όλη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί ειδικά για να αντιμετωπίσει την εκπαιδευτική πρόκληση της γήρανσης του πληθυσμού και την παροχή σε ενήλικες, εναλλακτικών δρόμων για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους. Το πρόγραμμα Grundtvig καλύπτει όλες τις μορφές μάθησης, είτε αυτές λαμβάνουν χώρα στην «επίσημη» ή «μη τυπικής» σύστημα εκπαίδευσης ενηλίκων, ή σε πιο «ανεπίσημη» τρόπους, όπως την αυτόνομη μάθηση, την κοινότητα μάθησης ή βιωματική μάθηση.

Το πρόγραμμα Grundtvig παρέχει χρηματοδότηση για ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Μερικά παραδείγματα είναι οι βασικές δεξιότητες, ξένες γλώσσες, μορφωτικό επίπεδο των γονέων, των τεχνών και των έργων πολιτισμού. Όλα τα έργα περιλαμβάνουν συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους και προσφέρουν τη μάθηση και την προσωπική εμπειρία της ανάπτυξης τόσο για το προσωπικό και όσο και για τους εκπαιδευόμενους.

Το ΟΡΑΜΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ που συμμετείχε στο πρόγραμμα είναι μια μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με Περιφερειακή Διάσταση.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα Νεολαία σε Δράση , σε Ιταλία , Γερμανία , Σλοβακία , Γαλλία (Κορσική ), έχει διοργανώσει Πολυμερές πρόγραμμα με συμμετοχή πέντε ομάδων από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες .

Είναι μέλος σε Αναπτυξιακή Σύμπραξη μη κερδοσκοπικού σκοπού και υλοποιεί πρόγραμμα καταπολέμησης του Κοινωνικού αποκλεισμού «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση στη Θεσπρωτία», που είναι συγχρηματοδοτούμενο από τη Ε.Ε και συμμετέχουν πολλοί οργανισμοί της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, Μ.Κ.Ο , Επιμελητήρια κ.λ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *