Ολοκληρώθηκε η 1η Διημερίδα γήρατος στην Ηγουμενίτσα

Share Button

Το γήρας και η λεγόμενη τρίτη ηλικία ΄ήταν το αντικείμενο της Διημερίδας που διοργάνωσε το Κ.Κ.Π.Π.Ηπείρου σε συνεργασία με την Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας στο Πολιτιστικό χώρο ΠΑΝΘΕΟΝ Ηγουμενίτσας.

Η διημερίδα περιλάμβανε πλήθος διαλέξεων, στρογγυλών τραπεζιών, διαδικτυακών ομιλιών, με τη συμμετοχή αξιόλογων επιστημόνων και καταξιωμένων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Η χώρα µας είναι µία από τις πλέον γερασμένες χώρες της Δύσης µε τα άτομά άνω των 65 ετών να αποτελούν το 21,3% του πληθυσµού, ενώ λόγω και της χρόνιας υπογεννητικότητας, τα παιδιά έως 15 ετών αντιπροσωπεύουν μόλις το 14% του συνολικού πληθυσμού.

Η θεματολογία της Διημερίδας υπερέβη κατά πολύ τα στενά όρια των Επιστημών Υγείας, στοχεύοντας στην ανάδειξη των θεµάτων της Ενεργού και Υγιούς Γήρανσης, την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων της τρίτης ηλικίας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, τα δικαιώματά τους στην υγεία, την πρόνοια και την ισότιμή µεταχείριση, την ενίσχυση των φροντιστών και την αποτελεσματικότερη οργάνωση των Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας για ηλικιωμένους τόσο στις μονάδες, όσο και ατομικά.

Πρόεδροι Διημερίδας:

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας κ.κ.Σεραπίων,

Τσολάκη Μαρία Πρόεδρος Κ.Κ.Π.Π.Η.

Επιστημονική επιτροπή:

Μώκας Αναστάσιος, Παπασάββα Μαργαρίτα, Γιάκης Αχιλλέας, Ζωγάκη Ιφιγένεια.

Οργανωτική επιτροπή:

Γόγολου Βασιλική, Παππά Αθηνά, Γιάγκα Ματίνα, Γιαννακού Γκόλφω, Ντούβαλης Λάμπρος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *