Ολοκληρώθηκε η 1η Ημέρα γευσιγνωσίας στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Share Button

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαίου 2022 και ώρες 17:00 έως 22:00 η πρώτη «ΗΜΕΡΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, στον Τερματικό Σταθμό Τ1 του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας ΑΕ στο νέο Λιμάνι.

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του Υποέργου 6 της Πράξης «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας» Μέτρο 3.4.3. «Μέτρα Εμπορίας», του ΕΠΑΛΘ 2014-2020 με MIS 5066824.

Οι Σεφ και οι φοιτητές του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, με βάση τα ψάρια της Θεσπρωτικής Ιχθυοκαλλιέργειας και προϊόντα της Θεσπρωτικής γης, ετοίμασαν πλήθος εδεσμάτων, με πολλές και διαφορετικές παρασκευές, που εντυπωσίασαν οπτικά και γευστικά όχι μόνο όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση από την τοπική κοινωνία αλλά και τους Αξιωματικούς και Σεφ του πρώτου κρουαζιερόπλοιου του έτους που είχε προσεγγίσει το λιμένα Ηγουμενίτσας. Παράλληλα προβάλλονταν προωθητικά βίντεο του έργου τόσο με τις μονάδες της ιχθυοκαλλιέργειας όσο και με συνταγές και τρόπους παρασκευής των ψαριών, και η εκδήλωση πλαισιώνονταν από μουσικό πρόγραμμα αλλά και τραγούδι από καλλιτέχνη, για την ευχαρίστηση των επισκεπτών.

Εντός του 2022, με πρόβλεψη για τις αρχές Σεπτεμβρίου, προγραμματίζεται και η υλοποίηση της δεύτερης Ημέρας Γευσιγνωσίας στην Ηγουμενίτσα, προσδοκώντας σε μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού από όλη τη Ήπειρο.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας ευχαριστεί ιδιαίτερα, για την συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης:

  • Τον ΟΛΗΓ ΑΕ, Διοίκηση και προσωπικό, που στήριξαν την πρωτοβουλία, διέθεσαν το χώρο και τον εξοπλισμό, και υποστήριξαν δυναμικά την ομαλή λειτουργία της εκδήλωσης σε όλα τα στάδια. Ειδικά ευχαριστούμε τον Δ/νων Σύμβουλο κο Αθ. Πορφύρη και την Πρόεδρο κα Ρ. Δηλαβέρη.
  • Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, Τμήμα «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)» και ειδικά τους Σεφ Χρήστο Λαβδανίτη & Μαρία Ζώη που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση λειτουργίας του Τμήματος, αλλά και τους φοιτητές, για τα εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα που ετοίμασαν, το Τμήμα «ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» και «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ» για την συμβολή και την δυναμική συμμετοχή τους σε αυτή, και φυσικά τον Διευθυντή του Δ.ΙΕΚ κο Δημήτριο Μπέλλο που αγκάλιασε αμέσως την πρωτοβουλία μας και υποστήριξε τα τμήματα του ΔΙΕΚ στην εκτέλεση του έργου τους καθ’ όλη την διάρκειά του.
  • Τον κο Γεώργιο Ζέρβα και την κα Ζεϊμπέκογλου Κυριακή «ΘΥΑΜΙΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΖΕΡΒΑ-THIAMIS ZERVAS WINERY» που παρείχαν άφθονο εξαιρετικό οίνο παραγωγής κι εμφιάλωσής τους.

  Εκ της Διοικήσεως

Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *