Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Δέρματος

Share Button

Με την εξέταση 50 ατόμων ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Δέρματος που διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τη Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, κα Μαρίνα Σπίροβα, πάροχο του ΚΕΠ Υγείας.

Η δράση περιελάμβανε δωρεάν εξέταση σπίλων και υλοποιήθηκε από τις 16 έως τις 22 Μαΐου 2022. Η χρησιμότητα της εξέτασης χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική καθώς αν η διάγνωση γίνει στο α’ στάδιο ή και νωρίτερα καθιστά το μελάνωμα ιάσιμο.

Μεταξύ των εξεταζόμενων, ηλικίας 14 – 78 ετών, εντοπίστηκαν 4 περιπτώσεις με πολλές ηλιακές κηλίδες λόγω ηλιακών εγκαυμάτων, χωρίς ωστόσο να εντοπίζονται παθολογικά ευρήματα.

Σε 2περιπτώσεις εντοπίστηκαν ύποπτες βλάβες και συστάθηκε αφαίρεση ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις έγινε σύσταση για παρακολούθηση των σπίλων.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την κα Μαρίνα Σπίροβα, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, για τη σημαντική συμβολή της στη δράση αυτή και καλεί τους δημότες να ακολουθήσουν τις συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, ώστε το καλοκαίρι να είναι ευχάριστο και ασφαλές.

Ακολουθήστε μας στο Facebookγια να ενημερώνεστε για τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας.https://www.facebook.com/kepygeiasdimosigoumenitsas/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *